کد خبر : 72441
تاریخ : 1404/3/4
گروه خبری : پزشکی و سلامت

سیرابی کدام عضو‌ها را تقویت می‌کند


هگمتانه، گروه پزشکی و سلامت: سیرابی غذایی غیر ایرانی که برخی به آن علاقه و برخی دیگر از آن تنفر دارند اما با این وجود خواص فراوانی برای آن ذکر شده است.
به گزارش هگمتانه، سیرابی غذایی که بعضی‌ها به آن علاقه و برخی دیگر نسبت به آن تنفر دارند، این غذای مقوی 24 اکتبر را به عنوان روز جهانی خود نامگذاری کرده است. بر خلاف باور عموم این غذا، ایرانی اصیل نبوده و علاوه بر فوایدی که دارد دارای مضرات فراوانی هم است.
از جمله خواص سیرابی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1_درمان کم‌خونی‌
2_مؤثر در رشد و تقویت کودکان
3_تقویت کننده معده و روده
4_جلوگیری از پیشرفت بیماری ام‌اس
5_تقویت دستگاه ایمنی بدن
6_درمان بیماری روانی و عصبی
7_درمان افسردگی
8_درمان زخم معده
9_ضد سرطان
سیرابی سرشار از ویتامین ب12 (B12) بوده که برای بانوان باردار بسیار مناسب است. در 100 گرم از این غذا 0.72 میکروگرم از این ویتامین نهفته است همچنین این غذا به ساخت گلبول‌های قرمز بدن کمک کرده و باعث بهبود عملکرد بدن نیز می‌شود. علاوه بر ویتامین ب12 (B12) سیرابی دارای ویتامین ای(E) و نیاسین و زینک هم بوده که بسیار برای بدن مفید است.
سیرابی دارای مقدار فراوانی آهن، کلسیم و فسفر هم است که پروتئین و آمینواسید‌های موجود در این غذا موجب تأمین کلسیم روزانه بدن کودکان می‌شود. وجود کلسیم فراوان در این غذا سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها را تضمین می‌کند. منیزیم نیز به تقویت و انقباض عضلات بدن کمک می‌کند. سیرابی موجب رشد مو‌ها و تقویت آن‌ها می‌شود که ویتامین آ(A) موجود در سیرابی آن را تأیید می‌کند.
براساس نظر متخصصان به دلیل وجود ویتامین ب(B) در سیرابی مصرف این غذا برای مادران باردار بسیار مفید است. طبق باور عموم استفاده از سیرابی در طول بارداری باعث زیبایی جنین می‌شود.
خرید سیرابی در فصل تابستان و پاییز به دلیل آن که دام‌ها علف تازه خورده آمد سفید است اما در فصل بهار و زمستان، چون گاو و گوسفندان علف خشک خورده‌اند رنگ این غذا تیره است. سیرابی را تنها برای مدت 12 ساعت برای مصرف می‌توان نگه داشت، بیشتر از این زمان هرگز مصرف نشود.
مضرات سیرابی را بشناسید
- به دلیل استفاده از نمک فراوان در هنگام پخت، این غذا موجب افزایش فشار خون می‌شود.
- مصرف مداوم و فراوان سیرابی باعث افزایش چربی خون می‌شود.
- اگر سیرابی تمیز نباشد یا خراب و کثیف باشد موجب بروز انواع بیماری می‌شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در 100 گرم سیرابی، حدود 7 گرم پروتئین، 3 و نیم گرم چربی، 5 میلی‌گرم آهن، 7 و نیم گرم سلنیوم، 6 و نیم میلی‌گرم زینک، 90 میلی‌گرم کلسیم وجود داشته که برای سلامت جسمانی و تقویت استخوان‌ها به عنوان یک غذای مغذی و مفید شناخته شده است. گفتنی است که این غذا نسبت به سایر گوشت‌ها مانند گوشت گاو و مرغ کالری کمتری دارد.

  لینک
http://www.hegmataneh-news.ir/sl/72441