۲۲
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۸۸
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: آیین تودیع و معارفه شهردار قدیم و جدید همدان روز پنجشنبه 29 مهرماه با حضور نماینده ولی فقیه در استان و جمعی از مسؤولان برگزار و با تقدیر از خدمات عباس صوفی، سیدمسعود حسینی به عنوان شهردار جدید همدان معرفی شد.
* آیتا... شعبانی: مبارزه با فساد و شفافیت مالی در شهرداری اتفاق بیفتد
به گزارش خبرنگار هگمتانه، نماینده ولی فقیه در استان همدان در این آیین که صبح پنجشنبه در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا برگزار شد، ضمن قدردانی از شهردار و شورای اسلامی سابق شهر همدان گفت: شهردار جدید همدان باید به دنبال کسب موفقیتهای بیشتر باشد. شهردار جدید باید ادامه دهنده مسیر خدمترسانی با قدرت و قوت باشد. با همراهی و همکاری هر کسی که به دنبال میز و پست نیست و خواهان رضایت مردم است باید به وی کمک کند.
آیتا... حبیبا... شعبانی با بیان اینکه اختلاف سلیقه وجود دارد و این طبیعی است، اظهار کرد: نباید اختلاف سلیقهها منجر به حاشیه سازی و مانع پیشبرد اهداف و کارها شود، کارهای زمین مانده در همدان زیاد است و باید فراتر از اینها رشد و تعالی یابد.
امام جمعه همدان با اشاره به اینکه توجه به ضوابط شهر اسلامی ضروری است، افزود: برای شهرسازی اسلامی ضوابطی وجود دارد که امیدواریم در آینده بیش از گذشته به آن اهمیت داده شود.
آیت ا... شعبانی با تأکید بر رعایت اخلاق در برابر مردم، گفت: حرمت مردم در ادارات باید حفظ شود، مجموعه شهرداری بسیار میتواند در رضایت بخشی مردم اثرگذار باشد و شهردار باید رفتارهای اخلاق مدارانه و حفظ احترام ارباب رجوع را نظارت کند.
امام جمعه همدان ادامه داد: یکی از نکات اساسی در شهرداری، مبارزه با فساد و شفافیتهای مالی است که البته کار بسیاری سختی هم هست.
نماینده ولیفقیه در استان همدان با اشاره به حمایت از سرمایهگذار در استان عنوان کرد: باید از سرمایهگذار حمایت کنیم اما این به معنی عدم توجه به کار کارشناسی نیست.
شعبانی در ادامه از شورای شهر و شهردار همدان درخواست برخورد با ویژهخواریها را کرد و افزود: یکی از بزرگترین مسائل شهری ما، ویژهخواریها و تغییر کاربریهایی است که گاهی شکل قانونی هم به خود میگیرند اما انتظار داریم با مسؤولین و نهادهای حاکمیتی همانگونه برخورد شود که با مردم برخورد میشود و قانون برای همه به طور برابر اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه اختلاف سلیقهها همیشه بوده است، عنوان کرد: مسؤولیتها و میزها هر روز در حال دست به دست شدن هستند، اما خدمت به مردم و اخلاص ماندگار است و باید از این فرصت مغتنم برای خدمت به مردم استفاده شود.
آیتا... شعبانی با اشاره به اینکه انتصابات و عزل و نصبها باید قانون محور باشد، گفت: اگر همه ما مبتنی بر قانون عمل کنیم و در پشت پردهها هم به آنچه میگوییم عمل کنیم، جامعه زیباتر خواهد شد.
حجت الاسلام فلاحی: فرصت کمکاری، آزمون و خطا و کار غیرکارشناسی را نداریم
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه باید از ظرفیتها و فرصتها به درستی استفاده کنیم، گفت: فرصت کمکاری و آزمون و خطا و کار غیرکارشناسی را نداریم چرا که مردم انتظار تحول دارند.
حجتالاسلام احمدحسین فلاحی با اشاره به اینکه با روی کار آمدن جریان انقلابی مردم امیدوار شده اند، گفت: باید از آزمونها با موفقیت عبور کنیم طبق بیانیه گام دوم همه کارهای ما باید پیوست عدالت داشته باشد و مبارزه با فساد هم جزو مطالبات باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شهرداری همدان باید از فرصتها استفاده کند و کارها را بر مبنای نظر کارشناسی پیش ببرد بیان کرد: اجازه نداریم بدون کار کارشناسی در مورد بودجه، در حوزه شهری کاری انجام دهیم.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم اموال بیت المال را نادیده بگیریم بنابراین کارها باید بر محور عدالت انجام شود افزود: این شهر عنوان دارالمؤمنین و دارالمجاهدین را دارد، قطعاً کاری زیبنده خود باید داشته باشد و این باید در ورودی شهر مدنظر قرار گیرد.
فلاحی با بیان اینکه همه ما موظف هستیم شهر را برای تحقق کامل این عنوان آماده کنیم و باید کار شبانهروزی انجام دهیم در ادامه از تلاشهای صورت گرفته توسط مدیران همدان طی سالهای مختلف قدردانی کرد.
وی گفت: همه کار کردند اما نظام اسلامی آرمانی دارد که میخواهیم بگوییم چه کسی با این آرمان فاصله کمتر یا بیشتری داشته است، چه کسی چرخ نظام اسلامی را سریعتر پیش برده و چه کسی کند کار کرده است، باید اهداف موجود را با تراز حکومت اسلامی ببینیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: چشم اندازی داریم که باید تلاش کنیم و به آن برسیم، در کنار آن وظیفهای داریم که آن هم انجام کار کارشناسی است.
فلاحی با اشاره به تنش آبی و عدم اجرای انتقال آب از سد تالوار به همدان اظهار کرد: چرا باید 17 سال مصوبه رهبر انقلاب زمین بماند و همدان با تنش آبی مواجه شود؟
وی با بیان اینکه مسئله عدم ساماندهی حواشی شهر معضلاتی ایجاد کرده است، خطاب به شهردار سابق همدان گفت: موضوعات و مطالبهگریهای ما سیاسی نیست.
فلاحی با بیان اینکه با ایجاد پلهای مختلف با تمام هزینهها مشکل سه استان حل میشود، گفت: اینها مسئله کارشناسی است که در صورت عدم اجرا مسئله ترافیک، ناامنی و به هم ریختن چهره شهر در آن مطرح است. با کار غیرکارشناسی بیت المال هدر میرود.
فلاحی با بیان اینکه اگر چهره شهر پیر است به خاطر مهاجرت جوانان برای اشتغال است گفت: همدان جزو استانهای اولی هست که افزایش جمعیت در آن پایین آمده است.
وی با بیان اینکه به خاطر افکار و اندیشههای دوران سازندگی بود که امروز با این مشکلات مواجه شده ایم اظهار کرد: اجرای نظام هماهنگی پرداخت یکی از راهکارهاست. باید در کشور حق مدیریتها را کاهش دهیم و با همدلی و اتحاد کار را پیش ببریم.
وی گفت: ما موظفیم نظام اسلامی را به ریل اصلی برگردانیم به شرط اینکه از فرصتها با کار و تلاش شبانه روزی و کمک به همدیگر استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه هیچ دخالتی در شکلگیری شورا نداشتم و تنها کار نظارتی داشتم، افزود: یکی از مشکلات اساسی منابع پایدار شهری است که باید سیاستهای تشویقی قرار دهیم تا مردم عوارض پرداخت کنند و صدور پروانه نیز در مدت زمان کمی انجام شود.
فرزانه: رونق در ساخت و ساز با تسریع در روند صدور پروانه
فرهاد فرزانه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان نیز با اشاره به اینکه همدان قدیمیترین و اولین شورای شهر را در کشور داشته، گفت: بسیار خرسندیم که شورای اسلامی شهر همدان فردی لایق، متعهد و اخلاقی را برای تصدی گری سمت شهرداری انتخاب کرده است.
فرزانه با اشاره به مقوله درآمد پایدار گفت: موضوع ارزش افزوده به قانون گذاری نیاز دارد که در راستای عدالت تدوین شود و به عنوان یک درآمد پایدار مورد توجه قرار گیرد.
وی با تأکید بر تسریع در روند صدور پروانه ساخت نیز گفت: شهرداری در کنار نظام مهندسی و راه و شهرسازی با تسریع در روند صدور پروانه ساخت میتواند باعث رونق ساخت و ساز شود.
مسگریان: صوفی شهردار سابق کارنامه خوبی داشته است
رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم گفت: پروژههای نیمه تمام در شهر نماد کم کاری در شهر هستند که باید رفع شود.
محمود مسگریان اظهار کرد: شورای شهر همدان پیام آور وحدت و یکدلی برای مردم شهیدپرور، متدین و فهیم همدان است. شورای همدان متشکل از افراد با تجربه و جوانان فعال، خلاق و باانگیزه است که میتواند بیانگر آینده بهتری برای شهر باشد.
وی ادامه داد: هر چند مسؤولیت اصلی شورا نظارت بر امور شهرداری است ولی با توجه به وظایف دیگری که برای شورای شهر تعریف شده، ناظر بر تمام امور شهری خواهد بود تا بتواند پیشنهادات و نظرات خود را به دیگر مجموعههای شهری بدهد و آن را پیگیری کند.
رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه این شورا با تلاش شبانه روزی فعالیت خود را آغاز کرد، اظهار کرد: قبل از زمان آغاز مسؤولیت برای انتخاب شهردار اقدام کردیم و طبق آیین نامه فقط یک ماه فرصت داشتیم برای این انتخاب که فرآیندهای مختلفی را طی کرد تا در نهایت با یک رأی اجماعی به یک نفر به عنوان شهردار رسیدیم که پشتوانه خوبی را داشته باشد.
مسگریان با اشاره به اینکه وزارت کشور به انتخاب نمایندگان مردم در شورا با رای اعتماد پاسخ داد، افزود: خواهان توسعه متوازن و رسیدگی به مناطق محروم هستیم در دوره قبل توجه شایانی به مناطق کم برخوردار شد و خواستار ادامه این روند هستیم.
مسگریان افزود: شهرداری باید توجه بیشتری به کسب درآمدهای پایدار داشته باشد چرا که با توجه به اینکه این شهر صنعتی نیست باید بتوانیم درآمدهایی داشته باشیم.
وی با اشاره به ورودیهای شهر همدان گفت: ورودیهای شهر در شأن مردم همدان نیست و باید ساماندهی شود و در این مدت چهار ساله باید پروژههای ماندگاری در شهر اجرایی شود.
رئیس شورای شهر همدان ادامه داد: شهردار با استقامت در برابر مشکلات و بهرهگیری از نیروهای بدنه شهرداری خواستهها را محقق کند که البته این مستلزم مشورت است که ما شاهد افزایش رضایتمندی مردم از شهرداری باشیم.
مسگریان اظهار کرد: شهرداری همدان بهره چندانی از بودجههای دولتی نمیبرد و تأمین هزینهها بسیار سخت است و نباید برای تأمین این اعتبار بر مردم فشار وارد شود، صوفی شهردار سابق کارنامه خوبی را داشته و شهردار جدید با شجاعت این مسؤولیت را پذیرفت.
حسینی: به دنبال شفافیت و مبارزه با فساد هستیم
سید مسعود حسینی شهردار همدان هم با بیان اینکه شهرداری مرهون زحمات شهرداران سابق است، گفت: اتفاقات ارزشمندی در شهر همدان رخ داده و رضایتمندی مردم در عملکرد شهرداری در امور عمرانی برای ما ارزشمند است.
حسینی گفت: دست یاری به سوی کسانی دراز میکنیم که در فرآیند تصدی پست شهرداری نامزد انتخاب شهردار بودند تا با ارائه برنامه ما را در اداره شهر و خدمترسانی به مردم همدان یاری دهند.
وی با اشاره به سابقه دیرینه مدنی در همدان گفت: نیروهای شهرداری جهادی هستند و برای خدمت به مردم پای کار ایستاده اند.
وی به تشریح برنامههای خود پرداخت و گفت: ادامه روند امور عمرانی از جمله ساخت و سازها، ساخت پل و آسفالت خیابانها به همان شدتی که شهردار سابق در برنامه داشت ادامه خواهید داشت و موضوعات عمرانی را به عنوان کف کار قرار میدهیم.
حسینی با تأکید بر اینکه به دنبال رضایتمندی شهروندان هستیم افزود: توجه به مقوله حمل و نقل و ترافیک، تسریع در ارائه خدمات شهری همچون کوتاه شدن فرایند صدور پروانه ساخت، مشارکت مردم در امور شهری و تکریم شهروندان، تحقق عدالت با رعایت توزیع عادلانه خدمات و امکانات برای آنکه همدان شهری بهتر برای زندگی شود مورد توجه است.
شهردار همدان مهمترین مؤلفه را جذب سرمایهگذار عنوان کرد و افزود: روند اشتباهی که شاید در مجموعه استان و کشور با آن مواجه هستیم این است که اول سرمایهگذار جذب میکنیم بعد پروژه تعریف میشود که مطالعه ظرفیتهای شهری به لحاظ سند آمایش سرزمین باید مدنظر قرار گیرد.
حسینی در ادامه گفت: باید بدانیم در شهر همدان چه ظرفیتی وجود دارد چرا که اولویت بندی پروژههای عملیاتی برای ما در بحث سرمایهگذاری مهم است.
شهردار همدان با تأکید بر لزوم توجه به پیوستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به صورت واقعی افزود: تشکیل تشکلهای مردم نهاد و دعوت از سرمایهگذاران مقیم شهرهای دیگر و حتی خارج از کشور باید در دستور کار باشد و بستری فراهم شود که از ظرفیتهای شهر استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه به دنبال شفافیت و مبارزه با فساد هستیم گفت: شناسایی گلوگاههای فسادخیز و برخورد با متخلفان حائز اهمیت است.
حسینی با تأکید بر اینکه توجه به مؤلفه فرهنگی به عنوان هویت شهر میتواند در فرایند پیش رو راهگشا باشد گفت: با توجه دادن به ارزشهای ایرانی و اسلامی و توجه به خرده فرهنگهای بومی شهر و اصول و ضوابط معماری اسلامی ایرانی میتوانیم در این راه قدم برداریم.
وی با اشاره به اینکه چند کار در شهرداری باید به صورت تخصصی مورد توجه باشد افزود: توجه به سرمایه انسانی، تشکیل بانک اطلاعاتی، انتخاب و گروه بندی کارکنان و توانمندسازی فردی و گروهی از موضوعات مهم است.
شهردار همدان اظهار کرد: راهکارهایی همچون ایجاد خزانه، ایجاد صندوق ذخیره و ایجاد خط اعتباری میتواند درخصوص ساماندهی ساختار مالی راهگشا بوده و مخاطرات کمبود بودجه را که به دلایل و شرایط مختلف در شهر همدان وجود دارد کمتر کند.
وی با تأکید بر اینکه امروز کشور و شهر ما متأثر از تمام جامعه با زوال یا کاهش سرمایه اجتماعی مواجه هست که این وضعیت شکاف اجتماعی، فرهنگی، نسلی، سیاسی و اقتصادی را به دنبال دارد گفت: شهرداری به عنوان نهادی که نزدیکترین ارتباط را با مردم دارد شاید بیشترین نقش را در کاهش یا افزایش سرمایه اجتماعی داشته باشد
حسینی در ادامه با اشاره به کاهش سرمایه اجتماعی افزود: دستگاههای دولتی به عنوان اصلیترین ارگان حاکمیتی نقش مؤثری دارند و مردم براساس عملکرد و رویکرد سیاست گذاری ما اعتمادشان را به ما عرضه میکنند که ما باید دست به دست هم دهیم و از این مرحله گذر کنیم و به سمت افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی پیش رویم.
شهردار همدان با اشاره به اینکه امروز از ما نمیپذیرند به اختلافها دامن بزنیم اظهار کرد: آفت سرمایه اجتماعی دو قطبی شدن جامعه است و اگر ما امروز کسوت خادمی را پیدا کردیم شهادت میدهم که به یک نفر از اعضای شورا نگفتم به بنده رای بدهید و به کسی هم هیچ قولی نداده ام.
وی گفت: امروز شهردار نه وامدار کسی است و نه قولی به کسی داده است البته وظیفه داریم از تجربیات افراد استفاده کنیم و از آنان مشورت بگیریم.
حسینی با اشاره به اینکه در کسوت شهرداری نگرش سیاسی را دخالت نمیدهم بیان کرد: امروز از فرایند انتخابات گذر کردیم و باید دست به دست هم دهیم و همه کمک کنند تا شهرداری را از نتیجه تعاملات برخوردار کنیم.
صوفی: اجازه ندهید همدان وارد حاشیه شود
شهردار سابق همدان هم در این آیین گفت: در حوزه پروژههای عمرانی کمکاری نکرده ایم، پروژههای زیادی برای توسعه شهر تعریف شد و در یک جریان برنامهریزی شده مورد اجرا قرار گرفت.
عباس صوفی با بیان اینکه امیدواریم پایان دوره چهارساله شهردار جدید برای همدان یک پایان خوب و با افتخار باشد، اظهارکرد: در چهار سال گذشته، بودجه 440 میلیارد تومانی و سرانه 800 هزار تومانی برای هر شهروند را به یک هزار و 600 میلیارد تومان بودجه و سرانه دو میلیون و 900 هزار تومان برای هر شهروند در سال 1400 رساندیم و به مدیریت شهری تحویل داده شد.
وی با اشاره به شعار مجموعه شهرداری در زمان تصدی گری شهرداری همدان گفت: شعار ما رشد متوازن و توجه ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته بود و تا آنجا که بضاعت داشتیم و با تلاش شبانهروزی همه کارکنان شهرداری به نقطه رضایت مردم رسیدیم.
وی بیان کرد: در منابع شهری همدان جزء شهرهای محروم است و متأسفانه تا امروز یک سیاست درست در همدان اتخاذ نشده است. گاهی همدان را شهر گردشگری، گاهی شهر کشاورزی و گاهی هم شهر صنعتی نامیدند که از هیچ کدام از آنها درآمدی کسب نکرد.
صوفی با بیان اینکه در همدان بالاترین رقم دریافتی ارزش افزوده، 4 میلیارد تومان بوده است، عنوان کرد: متوسط درآمد شهرداری از محل درآمدهای عمومی، ارزش افزوده و سوخت به 5 درصد نمیرسد، با وجود این شرایط و تمام دوران سخت کاری چهار سال گذشته که بحرانیترین سالهای دوران بعد از انقلاب بوده، برای مردم شبانه روز کار کردیم و هیچ کس در مجموعه شهرداری برای مردم کمکاری نکرد.
شهردار سابق همدان با اشاره به عملکرد کارنامه مدیریت شهری چهار ساله خود گفت: توجه به معیشت کارکنان، تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی، تبدیل وضعیت ایثارگران، توجه به معیشت قشر کارگران پرتلاش خدمات شهری و فضای سبز از اقدامات شهرداری در چند سال گذشته بوده است.
صوفی در ادامه گفت: تدوین برنامه پنج ساله شهرداری که در مراحل پایانی قرار دارد، خرید و نصب نرم افزارهای شهری مثل خدمات صدور پروانه، استعلامات و راهاندازی سامانه 137 نیز از دیگر اقدامات شهرداری بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه پروژههای عمرانی کمکاری نکردیم، اظهار کرد: پروژههای عمرانی زیادی برای توسعه شهر تعریف شد و در یک جریان برنامهریزی شده مورد اجرا قرار گرفت، معبرگشایی ها، پیادهروسازی ها، دیوارکشی، ساماندهی و پوشش رودخانهها و توسعه فضای سبز و احداث پارکهای بزرگ که با جسارت مدیریت شهری به آن اقدام شد همه با کمک کارکنان شهرداری اجرایی شد.
صوفی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مردم پیاده راهها بود که حل شد و همدان در این حوزه یکی از شهرهای پیشرو در کشور است، چهار سال به دنبال ضوابط ورودیهای شهر بودیم و بالاخره توانستیم کار ساماندهی ورودیهای شهر را آغاز کنیم اما نمیشود در مدت چهار سال تمامی مشکلات را حل کرد و بهبود بخشید.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار از اوراق مشارکتی برای خرید اتوبوس و نوسازی ناوگان شهری استفاده شد، افزود: همدان به قطار شهری نیاز دارد، باید به شهر همدان اهمیت دهیم و با سیاسی بازی آن را درگیر حاشیه نکنیم.
صوفی احداث 28 زمین ورزشی در نقاط مختلف شهر را یکی دیگر از اقدامات خود یاد کرد و گفت: انتقال آبهای سطحی یکی دیگر از پروژههای بزرگ شهرداری بود که توانست در زمان وقوع سیل بخشی از مشکلات را حل کند و جلوی آسیب به مردم را بگیرد.
شهردار سابق همدان با بیان اینکه از امروز یک شهروند همدانی مطالبهگر هستم، عنوان کرد: اتفاقاتی در شهر همدان در حال رخ دادن است که من نسبت به آنها نگران هستم و هشدار میدهم، چرا که این اتفاقات همگرایی و با هم بودن را از بین میبرد.
صوفی در ادامه با اشاره به سخنانی از مقام معظم رهبری اظهار کرد: عدهای از انسانهای منفعل سیاسی به دنبال ایجاد تفرقه و حاشیه سازی در شهر هستند، در 6 ماه گذشته عدهای در تلاش بودند تا مدیریت شهری را به حاشیه ببرند اما ما اعتنایی نکردیم، این افراد پروژهها و اقدامات بزرگ همانند احداث بلوار شهدای سلامت و قدر را ندیدند و بعد یک حفاری و آسفالت را به فضای مجازی کشاندند و شهرداری را به حاشیه بردند.
وی تأکید کرد: اجازه ندهید برخی از این فضا سوءاستفاده کنند و به اسم انقلابیگری برای شهر و مدیران شهری حاشیه سازی کنند اما پرونده مدیریت شهری من پاک است و من در تمامی موضوعات مدیریت شهری آمادگی مناظره را دارم.