۱۶
مهر
۱۴۰۳
شماره
۵۷۲۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: رئیس انجمن صنفی اقامتگاههای بومگردی استان همدان اظهار کرد: استان همدان دارای 27 خانه بومگردی بوده که بیشترین این خانههای بومگردی استان به شهرستان همدان اختصاص دارد.
به گزارش هگمتانه، علی سورانی تصریح کرد: از ابتدای سال تا مردادماه بازار خانههای بومگردی استان به نسبت سال گذشته رونق چندانی نداشت اما در شهریور ماه تا حدودی بازار خانههای بوم گردی به خاطر اوج سفرها در شهریور به ویژه در روزهای پایانی این ماه رونق به نسبت خوبی به خود گرفت.
وی با بیان اینکه توجه به گردشگری خانههای بوم گردی استان همدان از نقش مؤثری در رونق صنعت بوم گردی استان میتواند برخوردار باشد، یادآور شد: در سال جاری چهار تا پنج واحد از خانههای بوم گردی به دلایل مختلفی از جمله عدم تخصص در کار، عدم علاقه، کسادی بازار تعطیل و غیرفعال شدند.
سورانی با اشاره به اینکه تقاضا برای راه اندازی خانههای بوم گردی در استان همدان کم شده است، افزود: در حال حاضر دو مورد راه اندازی خانه بومگردی در استان همدان در شُرف راه اندازی بوده که روند مراحل اداری آن در دست انجام است.
مسؤول یکی از خانههای بومگردی استان همدان در روستای سراب کبودراهنگ گفت: استفاده از مدارس به عنوان مراکز اقامتی در تعطیلات نوروز و تعطیلات تابستانی و اوج سفرها موجب شده که خانههای بومگردی در جذب و پذیرش گردشگر و مسافر با مشکل کمبود گردشگر مواجه شوند و بازار خانههای بوم گردی با چالش مواجه شود.
سورانی خاطرنشان کرد: تاکنون برای حل این موضوع و رفع چالش خانههای بومگردی استان در این ارتباط به نتیجهای نرسیدهایم، بنابراین این موضوع را از طریق انجمن صنفی اقامتگاههای بومگردی کشور پیگیری و درخواست کردیم که این مشکل را از بالا دست پیگیری داشته باشند و منتظر نتیجه هستیم.
سورانی اضافه کرد: خانههای بوم گردی در اوج سفرها به تنهایی توانایی پذیرش همه مسافران و گردشگران را ندارند، حداقل درخواست خانههای بومگردی این است که مدارس آموزش و پرورش در زمان پذیرش مسافران و گردشگران به عنوان مراکز اقامتی در اوج سفرها و تعطیلات مسافران و گردشگران غیر فرهنگی را پذیرش نداشته باشند و تنها قشر فرهنگی را پوشش دهند تا از این طریق خانههای بوم گردی در جذب مسافر دچار چالش نشوند، چرا که امرار معاش خانههای بوم گردی از همین راه است.
وی با بیان اینکه مشکل آب، عدم آنتن دهی مبایل و نبود اینترنت یکی دیگر از جمله مشکلات اکثریت خانههای بوم گردی استان بوده که این موضوع را نیز با استانداری مطرح کردهایم و فعلا به نتیجهای نرسیده است، ادامه داد: آنچه در این میان نگرانکننده است، وجود اقامتگاههای بومگردی غیر مجاز است که تعدادشان هر روز افزایش مییابد و نظارتی بر این اقامتگاهها وجود ندارد و همواره می تواند نگرانی زیادی را به وجود آورد.
وی گفت: رشد قارچ گونه این تعداد خانههای بوم گردی غیرمجاز موجب شده ضربه بزرگی به اقتصاد خانههای بوم گردی رسمی وارد شود.
برخی از گردشگران ما امروزه چه به لحاظ مباحث روحی و روانی و چه به خاطر مباحث مادی تمایلی به اسکان در هتلهای لوکس و چندستاره ندارند و یک شب اقامت در یک محیط روستایی و خانه بوم گردی را بر آن ترجیح میدهند و اگر از این فرصت استفاده نکنیم در آینده دچار مشکل خواهیم شد.
به نقل از ایسنا، امیدواریم مسیر خانههای بوم گردی مسیر رونق گردشگری کشاورزی باشد و به حفظ بافت سنتی روستاها بینجامد.