صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۴
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۸۱

امروز: ۱۴ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Sunday 2025 (May) 04

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه شهرستان: رئیس میراث فرهنگی شهرستان نهاوند، گفت: طبیعت بکر دو سراب ورازانه و گنبدکبود نهاوند در فرآیند ثبت در فهرست آثار ملی کشور قرار دارند.
به گزارش هگمتانه، محمد احمدی با بیان اینکه شهرستان نهاوند بیش از 230 اثر تاریخی و فرهنگی و 13 سراب خروشان و تماشایی دارد که می‌تواند در زمینهٔ جذب گردشگر بسیار مؤثر باشند، تصریح کرد: این شهرستان با داشتن سراب‌های دل‌انگیز و طبیعت زیبا از مراکز عمده گردشگری استان همدان بوده و همواره مورد توجه گردشگران است.
احمدی ادامه داد: مهم‌ترین سراب‌های این شهرستان شامل سراب گیان، گاماسیاب، فارسبان، ملوسان و کنگاورکهنه است که این پنج سراب به‌عنوان میراث طبیعی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌اند و سالانه مورد بازدید صدهاهزار نفر از گردشگران و مسافران قرار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت سراب‌های نهاوند، اقدامات اولیه برای ثبت دو سرآب گنبد کبود و ورازانه در فهرست آثار ملی کشور انجام شده است، تأکید کرد: ثبت سراب‌ها و آثار تاریخی و ناملموس شهرستان نهاوند دارای محاسن بسیار و باعث معرفی این شهرستان و همچنین شرایط گردشگرپذیری، حفاظت و معرفی آثار شهرستان را تسهیل می‌کند.
به گفته رئیس میراث فرهنگی شهرستان نهاوند، با توجه به اهمیت سراب‌های شهرستان اقدامات اولیه برای ثبت جهانی این سراب‌ها به صورت ثبت سلسله سراب‌های استان‌های کرمانشاه، همدان و لرستان در حدود 6 سال گذشته انجام شد که با سفر وزیر میراث‌ فرهنگی در آبان ماه سال گذشته به شهرستان نهاوند این موضوع مطرح و با دستور وزیر میراث فرهنگی این طرح به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت.
وی تأکید کرد: در همین راستا سه استان زاگرس‌نشین با توجه به داشتن ظرفیت طبیعی، آب و هوای معتدل، طبیعت چشم‌نواز و نیز به‌واسطه جوشش سراب‌های دائمی و فصلی مأموریت یافته‌اند پرونده ثبت جهانی مربوط به سراب‌ها را به صورت مشترک به انجام برسانند.
احمدی خاطرنشان کرد: با ثبت جهانی سراب‌های نهاوند اتفاقات بسیار خوبی در حوزه گردشگری در استان و شهرستان اتفاق خواهد افتاد و زمینه رشد و توسعه این منطقه فراهم خواهد شد که البته این طرح یک پروسه زمان‌بر و طولانی است.
به نقل از ایسنا، به گفته رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند؛ همچنین دو اثر ناملموس «ترشی‌چمور» به شماره ثبت 3105 و «آش‌کشکک» به شماره ثبت 3107 و اثر تاریخی«کتیبه سنگی مسجد مقام محمود نهاوند» به شماره ثبت 2714 در سال 1403 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: