|
نسخه های قبلی |
![]() matn
از دغدغه «توليد داخلي» و «فرهنگ بومي» تا نوشت افزار ايراني
هگمتانه، گروه فرهنگي: «يک مشت جوان پيدا شدهاند که همت گماشتند براي اينکه نوشتافزار داخلي [توليد کنند]؛ خب اينها احتياج به کمک دارند؛ بايد به اينها کمک بشود؛ [امّا] کمک نميشود؛ حتّي در مقابل حرکت اينها، احياناً سنگاندازي هم انجام ميگيرد... چند وقت قبل يک تعدادي از همين جوانها آمدند پيش من؛ خب آدم ميبيند اينها سرتاپا شوقند، سرتاپا آمادگي و قوّه و توانِ کارند، ابتکار هم دارند، [امّا] توانايي ماليشان ضعيف است؛ بايد کمک بشوند.»
اين سخنان رهبر انقلاب اسلامي در ديدار اخيرشان با هيأت دولت اشاره به جمعي از توليدکنندگان داخلي نوشتافزار داشت که با عزم و همتي جوانانه، توليد داخلي در اين عرصه را دنبال ميکنند. جواناني که با دغدغه «توليد داخلي» و «فرهنگ بومي» پاي در اين عرصه نهادهاند و عليرغم همه مشکلات و موانع، دستاوردهاي خوبي داشتهاند. به همين مناسبت پايگاه اطلاعرساني KHAMENEI.IR گفتوگويي داشته با آقاي سيّدسعيد حسيني، مديرعامل مجمع نوشتافزارهاي ايراني اسلامي که خود در ديدار با رهبر انقلاب حاضر بوده است. با توجه به نزديک شدن به آغاز مهرماه و بازگشايي مدارس در ادامه بخشهاي کوتاهي از اين گفتگو را ميخوانيم تا شايد کمي بيشتر هنگام خريدهاي مدرسه، حواسمان به توليدکنندگان ايراني باشد.
* در ابتدا يک معرفي از اين مجموعه و فعاليتهاي آن داشته باشيد. سابقه فعاليت شما در اين عرصه به چه زماني برميگردد؟
تقريباً شش سال پيش دغدغهاي براي ما ايجاد شد درباره وضعيت نوشتافزار در جامعه؛ محصولي که همه مردم از آن استفاده ميکنند. بخش عمدهاي از آن وارداتي بود و از نظر اقتصادي بار زيادي به اقتصاد کشور وارد ميکرد و از طرف ديگر، کارکرد فرهنگي و رسانهاي پيدا کرده بود. اين کارکرد رسانهاي هم بومي نبود؛ يعني محتوايي که روي اين محصولات قرار ميگرفت -بهخصوص که براي قشر کودک و نوجوان مصرف زيادي دارد- تأثيرگذاري فرهنگي هم داشت. قهرمانها و شخصيتهايي پيوست اين محصولات بود که با فرهنگ ما همخواني نداشت و بهنوعي ميتوانست متعارض يا ناهمگون با آن نظام آموزشي و دغدغهاي باشد که خانوادهها در نظام آموزشي دارند.
اين دو دغدغه در کنار هم، يعني بحث توليد ملي و بحث فرهنگي، باعث شد تا ما تصميم بگيريم کاري را شروع کنيم. آن سالي که ما شروع کرديم، تقريباً هيچ محصولي که محتواي بومي، پيوست آن باشد در بازار نميتوانستيد پيدا کنيد. بخشي از توليد، توليد داخل بود، ولي با نشانهاي خارجي و با محتوايي که سعي ميکردند تشابه بدهند. بهنوعي ميتوان گفت اين فضا، فضاي خودباختگي بود و اين تصور وجود داشت که کالاي ايراني نميشود خريد و نميتوان فروخت. هنوز هم در بخشي از بازار اين نگاه وجود دارد.
* الان استقبال مردم نسبت به محصولات توليدي شما چطور است؟
با استقبال خيلي خوبي که مردم داشتند، سالبهسال شاهد اين بوديم که حجم توليدات، تنوع و کيفيت، بيشتر و بهتر ميشود. در خود توليدکنندهها هم افزايش جدي داشتيم. يک سال 10 توليدکننده، سال بعدش 30 توليدکننده و سال بعدش 50 توليدکننده و امسال بيش از 100 توليدکننده، توليداتي انجام ميدهند که هم طرحهاي آنها ايراني است و هم محتوايشان بومي و توليد ايران است؛ يعني محصولات در داخل کشور توليد ميشود.
_blank
matn
ناميرا
هگمتانه، گروه فرهنگي: با توجه به قرار گرفتن در ايام سوگواري سيد الشهدا، بهترين پيشنهاد براي مطالعه کتاب ميتواند آثاري باشد با محوريت و موضوع عاشورا و امام حسين (ع). به همين بهانه در اين بخش به معرفي دو عنوان از اين کتابها ميپردازيم.
* ناميرا
ناميرا کتابي است به قلم صادق کاميار که توسط نشر نيستان منتشر شده است، کتابي که از بهترينهاي آثار ادبي عاشورايي است. وقتي اين کتاب را ميخوانيد ناخودآگاه حس تنفر و بغض شديدي نسبت به مردم کوفه پيدا ميکنيد. اينکه چگونه هجده هزار نامه براي امام حسين (عليهالسلام) مينويسند، ايشان را به کوفه دعوت ميکنند و چگونه بر روي ايشان شمشير ميکشند! هرگز باور نميکنيد اين حوادث به اين سرعت اتفاق افتاده باشد.
در سرتاسر داستان خود را در جايگاه انتخاب ميبينيد. تماماً اين سوال در ذهن شما وجود دارد که اگر شما در اين موقعيت بوديد چه ميکرديد؟ نقش خواص در به وجود آمدن واقعه کربلا در اين کتاب به خوبي مشهود است. و در پايان داستان، شما به جايي ميرسيد که هرگز تصور آن را نميکرديد.
* جرس فرياد ميدارد
کتاب جرس فرياد ميدارد اثر جواد هاشمي است، اين کتاب را شرکت کارآفرينان فرهنگ و هنر منتشر کرده است. جرس فرياد ميدارد، اصولاً کتاب جامع و کار راهاندازي است. اين دو کلمه، بهترين توصيفش ميتواند باشد. کتاب مجموعه 720 عزل عاشورايي است که از تمام اعصار و دورههاي شعر فارسي جمع آوري شده؛ از فيض کاشاني، تا حميدرضا برقعي. جمع آوري جامع يک طرف قضيه اين کتاب است و روي ديگرش، فهرست بندي جالب آن است.
کتاب به ياد عدد مقدس کربلا، در چهل منزل تدوين شده؛ چهار سرفصل و موضوع کلي. از مدتها قبل از عاشورا تا مدتها بعد از آن (بازگشت اسرار و اربعين)؛ چهل منزلي که هم شامل مناسبتهاي مهم تقويم عاشوراست و هم بزرگواران شاخص آن حادثه. جامعيت تاريخي و موضوعي کتاب، آن را گزينه مناسبي براي برطرف کردن هر نيازي کرده است.
_blank
matn
توکل
خداوندا به جلال و جمال و کرمت
از تو ميخواهم با من چنين و چنان کنى
خدايا اگر عذابم کنى، من سزاوار آنم،
و اگر بيامرزىام تو شايسته آنى.
خدايا به توکّل بر خودت،
و واگذاشتن به نگاهت،
و خشنودى به تقديرت،
و تسليم در برابر امرت
بر من منّت گذار،
تا شتاب آنچه را تأخير انداختى،
و تأخير آنچه را در آن شتاب کردى
دوست نداشته باشم،
اى پروردگار جهانيان.
خدايا ستايش توراست،
ستايشى هميشگى با هميشگيات،
و ستايش توراست
ستايش که برايش پايانى جز علم تو نيست،
و ستايش توراست،
ستايشى که جز خواست تو اندازهاى ندارد
برگرفته از دعاى حضرت سيدالشهدا عليه السّلام در روز عاشورا
_blank
matn
يک خيابان عاشورا
هگمتانه، گروه فرهنگي: بوي اسفند پيچيده در خيابان، صداي نوحه ميآيد، مردي گوشهاي ايستاده، زني نشسته، پيري تکيه داده، هرکس گوشهاي خلوتي گزيده ميان ازدحامي داغدار. قطرههاي اشک بازارشان گرم و مدام است. زنان يواشکي گوشه چشمي پاک ميکنند. گريه امان نميدهد. علامتها به هم سلام ميکنند. و کودکان سيبهاي گهواره علي اصغر (ع) را بو ميکشند.
نوارهاي سبز دور دستها حلقه زده، پرچمهاي سرخ در اهتزازند و پيشاني بندها فرياد يا حسين (ع) سر ميدهند. خيابان بسته شده، سينه زنها پي هم ميآيند، صداي زنجيرها تا آسمان بلند است، عزاداران ميکوبند بر طبلهاي درد و مويه کنان، شيون و رنج زينب (س) را به سينه ميکشند.
درختها بيتابند، کبوترها خونين بال، آري اينجا عاشوراست، اين خيابان تا هميشه سراسر عاشوراست...
_blank
matn
برو شکرگزار دهها نعمتي باش
که خداوند به تو داده است
در قرآن مجيد آمده است: (خداوند) به ياد من باشيد تا به ياد شما باشم و شکر مرا گوييد و در برابر نعمتهايم کفران نکنيد.
حضرت امام جواد عليهالسلام فرمودهاند: افزايش نعمت از سوي خدا قطع نميشود مگر اينکه شکرگزاري از طرف بندگان بريده شود.
حکايت: کسي نزد يکي از بزرگان از برخي کمبودها به شدت گلايه کرد. آن بزرگوار سؤال کرد آيا حاضر بودي مثلاً چشم و گوش ناقصي داشتي در عوض دهها ميليون تومان داشتي؟ فرد پاسخ داد: قطعاً خير. سؤال کرد: آيا حاضري يک مريضي دائمي گرچه ظاهراً کوچک داشته باشي ولي همواره جيبت پرپول باشد؟ شخص پاسخ داد: نه به هيچوجه. آن بزرگ گفت: پس برو شاکر و سپاسگزار الهي باش به خاطر اين همه نعمتي که حاضر نيستي کمي از آن را از دست بدهي. خداوند کسريها را هم در اين صورت جبران ميکند.
نفس مينيارم زد از شکر دوست
که شکري ندانم که در خورد اوست
_blank
matn
بازديد سرزده سرپرست اداره کل راه و شهرسازي استان همدان از پروژههاي نهاوند
هگمتانه، گروه رويداد: سرپرست اداره کل راه و شهرسازي استان همدان به همراه مدير راه و شهرسازي شهرستان نهاوند به صورت سرزده از پروژههاي شهرستان نهاوند بازديد کردند.
به گزارش هگمتانه به نقل از روابط عمومي اداره کل راه و شهرسازي استان همدان، مهندس حسن رباني ارشد در اين بازديد ضمن تأکيد بر تسريع روند انجام پروژهها عنوان کرد: در حال حاضر از هشت کيلومتر قرارداد راه اصلي نهاوند- آورزمان سه کيلومتر راهاندازي شده و سه کيلومتر به زودي قيرپاشي خواهد شد و دو کيلومتر ديگر در حال ترانشهبرداري است.
وي افزود: از 11 کيلومتر قرارداد بسته شده پروژه راه اصلي نهاوند- بروجرد- سه راهي شعبان 9 کيلومتر آماده و زير ترافيک است و باقي مانده اين مسير در حال پيگيري جهت مناقصه است.
رباني در ادامه بازديد از محور نهاوند- آورزمان بر تسريع اجراي آسفالت کيلومتر پنج تا هشت اين پروژه تأکيد کرد.
وي اعلام کرد: براي پروژه نهاوند به فيروزان از ديگر راههاي پر تردد اين شهرستان به مبلغ 10 ميليارد تومان مجوز مناقصه گرفتهايم و در حال پيگيري جهت انجام مناقصه هستيم.
وي همچنين عنوان کرد: پروژه نهاوند -کنگاور به ويژه تعريض پل حاجي علي مراد و اجراي زيرگذر شعبان را در اسرع وقت پيگيري خواهيم کرد.
مهندس رباني در بازديد از پروژههاي راههاي روستايي اين شهرستان نيز بر تسريع اجراي پروژههاي راه روستايي دهنو عليا، قشلاق بابارستم و راوند تأکيد کرد.
_blank
|