صفحه 1 : گردشگری صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : گردشگری صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : پزشکی و سلامت صفحه 8 : فرهنگی

۴
مرداد
۱۴۰۴

شماره
۵۹۴۴

امروز: ۴ (مرداد) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Saturday 2025 (Jul) 26

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه ایران و جهان: مجری پروژه‌های ملی بومی‌سازی U3A در کشور با اشاره به افزایش سه برابری جمعیت سالمندان ایرانی در 30 سال آینده، گفت: کلاس‌های مجازی دانشگاه سالمندان پنج‌شنبه هر هفته، ساعت 18 با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود.
دکتر سیده صالحه مرتضوی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت روان سالمندی با اعلام این خبر اظهار کرد: اگرچه افزایش امید به زندگی یک موفقیت بزرگ بشر محسوب می‌شود و مرهون رشد، توسعه و پیشرفت‌ در تکنولوژی و حوزه‌های پزشکی است، اما سالخوردگی جمعیت یعنی افزایش نسبت افراد بالای 60 سال به کل یک جمعیت به عنوان یک واقعیت جهانی، فراگیر و نگران‌کننده نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، جامع و چندبخشی است.
وی با بیان اینکه چالش‌هایی مانند شیوع بالاتر انواع بیماری‌های مزمن در این گروه سنی و افزایش بار مالی بر سیستم سلامت، در کنار آن مسائل رفاهی، معیشتی و اجتماعی چالش‌هایی هستند که سالخوردگی جوامع آنها را شدیدتر و پیچیده‌تر می‌کند، افزود: وقتی جمعیتی به سمت سالخوردگی می‌رود، ما نیروی کار کمتری داریم. مسائلی مرتبط با بازنشستگی و صندوق‌های بازنشستگی و همچنین مسائل سیستم بیمه در جمعیت سالخورده، از دیگر مواردی هستند که همراه با این تغییر بافت جمعیتی باید مورد توجه ویژه و دقیق‌تری قرار گیرد.
مرتضوی یادآور شد: در ایران بر اساس سرشماری که در سال 1395 انجام شد، 9.28 درصد جامعه را افراد سالمند تشکیل می‌دادند که در حال حاضر این نسبت بالاتر رفته و به بیش از 10 درصد رسیده است. البته باید توجه کرد که در همان سال 1395 هم مناطق متعددی مانند طالقان با میزان 24 درصد در کشور وجود داشت که درصد جمعیت سالمندی آن بسیار بالاتر بود.
وی با بیان اینکه آنچه حائز اهمیت است، سرعت رشد جمعیت سالمندی در کشور است، خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه یافته طی 100 تا 150 سال جمعیت سالمندی آن حدود دو برابر شده، اما در ایران در کمتر از 30 سال آینده جمعیت سالمندی حدود 3 برابر خواهد شد.
مرتضوی ادامه داد: باید برای این آینده محتوم برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کرده و زیرساخت‌های لازم را در کشور برای پاسخگویی به نیازهای مختلف مرتبط با سالخوردگی جمعیت فراهم کنیم.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: