صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : شهروند کوچولو صفحه 8 : فرهنگی

۳۱
اردیبهشت
۱۴۰۳

شماره
۵۶۱۹

امروز: ۱ (خرداد) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Tuesday 2024 (May) 21

عناوین صفحه

به دنبال اعتراف آسترازنکا؛
واکسن‌های انگلیسی کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
هگمتانه، گروه ایران و جهان: شرکت آسترازنکا پس از اعتراف به اینکه واکسن کووید 19 تولید آن به عوارض جانبی نادر اما مرگبار منجر می‌شود، واکسن‌های کرونای خود را از سراسر جهان جمع آوری کرد
به نقل از ایندپندنت، قبلا این داروساز انگلیسی- سوئدی مجوز بازاریابی واکسنی به نام Vaxzevria را در اتحادیه اروپا پس داده است. مجوز مذکور تأییدیه‌ای برای بازاریابی دارو در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و این شرکت اعلام کرده بود دلیل پس دادن مجوز نیز اشباع بازار با واکسن‌های به روز رسانی شده برای مقابله با شاخه‌های جدید ویروس کرونا است.
درخواست جمع آوری واکسن از اتحادیه اروپا در 5 مارس سال جاری میلادی ثبت شده و از هفتم ماه می( دیروز) نیز اجرایی شده است. آسترازنکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: از آنجا که نسخه‌های متعددی از واکسن‌های کووید19 توسعه یافته اند، در بازار مازاد واکسن وجود دارد.
این شرکت اخیرا اعتراف کرد یکی از واکسن‌های آن به نام کووید شیلد ممکن است در مواردی نادر به ایجاد لخته خونی و کاهش پلاکت‌های خون منجر شود.
به نقل از مهر، البته پس از آنکه شکایتی دسته جمعی از این شرکت در انگلیس ثبت شد، آسترازنکا به این عارضه جانبی اعتراف کرد. در شکایت ثبت شده، آمده بود واکسن به مرگ و میر و جراحت‌هایی منجر می‌شود و شاکیان خواستار حدود 100 میلیون پوند غرامت برای 50 قربانی شده بودند.


محقق ایرانی با کمک هوش مصنوعی به جنگ بدافزارها می‌رود
هگمتانه، گروه ایران و جهان: گروهی از پژوهشگران با همکاری محقق ایرانی یک تکنیک تولید داده برای سیستم هوش مصنوعی (یادگیری ماشینی) ابداع کرده اند که قادر به ردیابی بدافزار در سیستم‌های رایانشی است.
یکی از تهدیدهای امنیتی مهم در سیستم‌های رایانشی بدافزارها هستند. اخیرا نوعی از سیستم‌های هوش مصنوعی به نام یادگیری ماشینی به طور گسترده برای ردیابی بدافزارها به کار گرفته شده است. هرچند این سیستم کارآمد است اما این روش نیازمند انبوهی از نمونه نرم افزارهای بد و خوب برای آموزش و مدلسازی یک ردیاب بدافزار کارآمد است. علاوه بر آن چنین محدودیت‌هایی قابلیت ردیابی بدافزارهای جدید را کاهش می‌دهد زیرا نمونه‌های بد افزاری لازم برای آموزش کافی را در اختیار ندارد.
در همین راستا گروهی از محققان با همکاری هومن همایون پژوهشگر و پروفسور دانشکده مهندسی الکتریک و رایانه دانشگاه کالیفرنیا دیویس، یک تکنیک تولید داده آگاه از کد (code-aware data generation technique)ابداع کرده اند که چند نمونه جهش یافته از بدافزارهای محدودی که در دستگاه‌ها مشاهده شده، تولید می‌کند.
به نقل از مهر، با این روش می‌توان خسارات را به کمترین میزان رساند زیرا تضمین می‌شود نمونه‌های تولید شده با میزان شباهت زیاد از بدافزارهای محدود رصد شده، تقلید می‌کنند و تولید نمونه‌های غیرعملیاتی و ناکارآمد را کاهش می‌دهند. نمونه بدافزارهایی که با این روش توسعه می‌یابند در مجموعه آموزشی گنجانده می‌شوند تا مدلی طرح ریزی شود که قادر به شناسایی بدافزارهای نوظهور به طور کارآمد باشد.
نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد روش مذکور با دقت 90 درصد بدافزارهایی که به ندرت رصد شده اند را ردیابی می‌کند. چنین رقمی حدود 3 بار بیشتر از دقت روش‌های پیشرفته است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: