۱۲
آبان
۱۴۰۳
شماره
۵۷۴۷
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: به همت مدیریت شهری همدان و در راستای شهرداری الکترونیک سامانه جامع مدیریت منابع و مصارف شهرداری همدان رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، بعدازظهر سهشنبه آیین رونمایی از سامانه جامع مدیریت منابع و مصارف شهرداری همدان با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهرداری همدان برگزار شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر همدان در این مراسم با تأکید بر اینکه لازم است شبانهروز در حوزه اجرا و سیاستگذاری تلاش کرده و آن را تقدیم مردم همدان کنیم، تصریح کرد: در شورای پنجم و البته شورای ششم تأکید زیادی بر موضوع شهر هوشمند به عنوان یک هدف بالا و شهرداری الکترونیک به عنوان یک هدف میانی شده است که برای رسیدن به این اهداف در دورههای پنجم و ششم تلاش بسیاری شده است که در مجموع 56 طرح برای دستیابی به شهر و شهرداری الکترونیک باید اجرا شود.
اکبر کاووسیامید با بیان اینکه تاکنون 13 طرح در حال انجام یا به اتمام رسیده است، عنوان کرد: در شورای ششم نیز شهرداری الکترونیک جزء اولویت است و امیدواریم در 3 سال باقیمانده باقی طرح ما نیز اجرا شود.
وی در ادامه اضافه کرد: اگر به دنبال جلب مشارکت مردم در امور شهری هستیم این مهم محقق نمیشود مگر اینکه مردم به اطلاعات دسترسی داشته باشند و بتوان اعتماد مردم را جلب کرد.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان به اجرای سامانه نوسازی و شهرسازی نیز اشاره و بیان کرد: قدمهای مؤثری با اجرای این سامانه برداشته شده است و امیدواریم که با همدلی قدمهای بیشتری در این زمینه برداشته شود.
کاووسیامید اظهار کرد: ما از بودجه سال 98 تاکنون به دنبال تحقق این سامانه بودیم که امروز محقق میشود و یکی از مهمترین وظایف شورا نظارت بر بودجه است به طوری که مردم نیز باید به بودجه دسترسی داشته باشند تا مطالبهگری صورت بپذیرد.
وی با اشاره به اینکه با مطالبهگری رشد و تعالی شهر نیز رخ میدهد، عنوان کرد: انتظار داریم که مدیریت شهری با همدلی در تهیه و تنظیم بودجه سال با این سامانه زمینه نظارت شورا به اندازه یک، سیصد و شصتام را رقم بزند.
در ادامه این مراسم شهردار همدان با قدردانی از زحماتی که برای اجرای این سامانه کشیده شده است، تأکید کرد: ارزشمندترین سرمایه هر سازمانی نیروی انسانی آن بوده و نکته دیگر اینکه ارزشمندتر از آن ارباب رجوع ما و شهروندان هستند.
سید مسعود حسینی تصریح کرد: اگر میخواهیم بهرهوری بالایی در منابع انسانی و خدمت به مردم داشته باشیم کلیدواژه اصلی آن نظم است که چنانچه نظم حاکم شود به بهرهوری بالا میرسیم.
وی با اشاره به اینکه شهرداری به دلیل گستردگی کاری که دارد باید نظم را سرلوحه کار خود قرار دهد، گفت: امروز دست یافتن به نظم بدون دست یافتن به سامانههای مختلف امکانپذیر نیست.
شهردار همدان با اشاره به سیاستگذاریهای انجام شده در این خصوص اظهار کرد: امروز سومین سامانه رونمایی میشود که البته سامانه یکپارچه نوسازی و شهرسازی نیز راهاندازی شده است و همینطور سامانه آسفالت که تأثیر بسزایی را در بحث کنترل آسفالت در حوزه عمران دارد.
حسینی با بیان اینکه سامانه سیبنا نیز در بحث بودجه، خزانهداری، تخصیصها، موارد مالی و... کمک زیادی را به مدیریت شهری میکند از معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی قدردانی و بیان کرد: این برنامه از سال 98 در حال اجرا و تکمیل بوده که امیدواریم 56 برنامهای که در راستای شهرداری الکترونیک است یک به یک اجرا شود و شاهد شهرداری الکترونیک در حوزههای دیگر چون حمل و نقل هم باشیم.
وی عنوان کرد: سامانه فضای سبز و آبیاری آن باید مکانیزه شود و در بحث مدیریت پسماند نیز اتفاقات خوبی افتاده است که امیدواریم بتوانیم از سامانه الکترونیکی بهره بگیریم و نظمی را که گفته شد اجرا کنیم.
حسینی اظهار کرد: در زمینه پرداخت حقوق و مزایا نیز قراردادی با بانک مهر بسته شده است که کل حقوق و مزایای همکاران در یک روز پرداخت شود و دغدغه ذهنی در این مورد نباشد.
شهردار همدان در نهایت از حضور رئیس شورای اسلامی شهر همدان و اعضای شورای شهر برای شرکت در آیین رونمایی قدردانی و تشکر کرد.
در ادامه نیز معاون برنامهریزی و توسعه منابع انسانی شهردار همدان اظهار کرد: با یاری و مدد خداوند متعال یکی دیگر از سامانههای جامع نرمافزاری با حمایت شهردار همدان و مدیران و همکاران در مدیریت بودجه رونمایی میشود.
مجتبی حمزهرستگار ادامه داد: هماکنون سامانه جامع مدیریت منابع و مصارف شهرداری همدان در حال بهرهبرداری است و هفت هزار و 200 کاربرگ در آن بارگذاری شده و استفاده میشود و 20 هزار نفرساعت برای آن وقت گذاشته شده است و برای همه همکاران در حوزه برنامه و بودجه نام کاربری صادر شده که میتوانند وارد نرمافزار شده و امور جاری را انجام دهند.
وی در همین خصوص اضافه کرد: این سامانه دارای زیرسامانههایی چون سامانه برنامه و بودجه است که در سال 98 اجرا شد اما به دلیل یک سری موانع و مشکلات اجرا نشد که اکنون مرتفع شده است و برای نخستین بار بودجه شهرداری را در این سامانه تدوین و برای تصویب به شورا تقدیم میکنیم.
حمزهرستگار با بیان اینکه دومین سامانه، سامانه امور قراردادها است که کار عملیاتی آن آغاز شده است و از برج 10 امسال تمام قراردادها بدون کد سیبنا قابلیت اجرا ندارد، گفت: این سامانه نیز مزایایی همچون شفافیت، ایجاد بانک اطلاعات پیمانکاران، کاهش زمان فرآیند امور در حوزههای مختلف را دارد.
وی با اشاره به سامانه انرژی به عنوان سامانه بعدی، اظهار کرد: سامانه انرژی کمک میکند که منابع مصارف آب، برق، گاز کنترل شود که این سامانه مکانمحور بوده و کدهای مکانی را به ما میدهد.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع انسانی شهردار همدان تصریح کرد: خزانهداری، تنفیذ بودجه و اعتبار و تأمین اعتبار و درخواست وجه نقد برای اولین بار در کشور در این سامانه بارگذاری شده است که با کمک همکاران و تخصص آنان در این نرمافزار اضافه شده است.
حمزهرستگار در ادامه سخنانش گفت: در موضوع سامانه انرژی و امور قراردادها، امکان خرید انواع الگوهای قرارداد، مکانیزه کردن قرارداد، امکان تعریف فرایند قرارداد و برجستهسازی قرارداد، امکان اتصال قرارداد به سامانه سازمان برنامه و بودجه، بانک اطلاعات پیمانکاری، امکان مدیریت تغییر قرارداد و گزارش آخرین وضعیت قرارداد، سقف معاملات و امکان ارسال پیامک به طرف دوم قرارداد که البته ماه دیگر اجرایی میشود وجود دارد.
حمزهرستگار با اشاره به اینکه موارد زیادی وجود دارد که تواناییهای این سامانه را نشان میدهد، اظهار کرد: نکته قابل ذکر این است که این سامانه هنوز به بلوغ اصلی خود نرسیده است و در صدد آن هستیم که نرمافزار کنترل پروژه را هم به آن اضافه کنیم.
وی عنوان کرد: نکته دیگر اتصال سامانه مدیریت جامع مصارف و منابع به سامانه مالی رایورز است که در حوزه خزانهداری کمک زیادی به مدیریت شهری است و شیوهنامه تخصیص قابلیت رصد و پیگیری دارد.
در پایان این مراسم از کسانی که در اجرای این پروژه همکاری داشتند تقدیر شد.
امیر نصری، وحید گروسی، زهره همتی، مریم ورمزیار، هاشم نیکمهر، هادی گمار، امیرعلی کلامی، محمدمهدی صالحی، مهناز خانی، فرزانه زارعی، عادل جعفری، مهدی باباخانی، مهدی بیات، فائزه آرتیمانی تقدیرشدگان این آیین بودند.