۲۹
تیر
۱۴۰۴
شماره
۵۹۳۹
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان بر توسعه مشاغل خانگی و حمایت از بانوان و فارغالتحصیلان تأکید کرد و آن را موتور محرک اقتصاد کشور دانست و گفت: حمایت از مشاغل خانگی ضرورتی برای حفظ فرهنگ، اقتصاد و هویت خانواده است.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، نخستین نمایشگاه توانمندیهای بانوان کارآفرین در همدان از تاریخ 24 تیرماه تا 27، در محل دائمی نمایشگاهها برگزار شد.
وهب مختاران، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در حاشیه این نمایشگاه، طی گفتوگویی این نمایشگاه را نخستین نمایشگاه توانمندیهای بانوان و مشاغل خانگی در این استان دانست و اظهار کرد: این نمایشگاه با مشارکت 260 غرفه فعال در حوزه مشاغل خانگی برگزار شد که این غرفهها را بانوان اداره کردند.
مختاران با بیان اینکه بخش عمدهای از مشاغل خانگی استان توسط بانوان مدیریت میشود، افزود: با توجه به تمرکز این نمایشگاه بر توانمندیهای بانوان، بانوان کارآفرین مشارکتکنندگان در این نمایشگاه بودند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اهمیت حمایت از کسبوکارهای کوچک و خرد، تأکید کرد: نگاه حمایتی این ادارهکل معطوف به توانمندسازی خانوارها و بانوان، بهویژه در مناطق روستایی است؛ چرا که فعالیتهایی مانند قالیبافی و بستهبندی محصولات روستایی، ارزش و اهمیت کمتری نسبت به تولیدات صنعتی ندارند.
مختاران مشاغل خانگی و خرد را موتور محرک اقتصاد کشور دانست و گفت: با حمایتهای صورتگرفته از سوی استاندار همدان، معاون امور اقتصادی استاندار و نقش تعریفشده برای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این نمایشگاه با هدف معرفی و عرضه تولیدات بومی و محلی برگزار شد.
وی افزود: در نظر داریم شرایطی فراهم کنیم تا محصولات مشاغل خرد نهتنها در سطح استانی، بلکه در بازارهای گستردهتری عرضه شوند؛ این مهم افزون بر توسعه اقتصادی، موجب ترویج فرهنگ کار و تلاش در میان نسل جوان خواهد شد.
مختاران با اشاره به دستاوردهای حاصل از حمایتهای مالی در سال گذشته، بیان کرد: از محل اعتبارات سال 1403، بیش از 110 میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی پرداخت شده که نتایج آن در قالب رشد کسبوکارها و حضور فعال در چنین نمایشگاههایی قابل مشاهده است.
وی با تأکید بر هدفمندسازی حمایتها خاطرنشان کرد: توسعه مشاغل خانگی بر اساس ظرفیتهای بومی و محورهای توسعه استان در دستور کار قرار دارد. همچنین اشتغالزایی برای بانوان و فارغالتحصیلان دانشگاهی از اولویتهای مهم ما در حوزه مشاغل خانگی پشتیبان است.
همدان از استانهای پیشرو در صدور مجوزهای مشاغل خانگی
در ادامه، فاطمه سخایی، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حاشیه نخستین نمایشگاه توانمندیهای بانوان کارآفرین در همدان، مشاغل خانگی را ظرفیتی ارزشمند برای حفظ کیان خانواده و توسعه اقتصاد محلی دانست و اظهار کرد: اشتغال در بستر مشاغل خانگی بدون نیاز به خروج از منزل، ضمن تقویت بنیان خانواده، موجب استقبال چشمگیر متقاضیان بهویژه بانوان از این طرح شده است.
سخایی با اشاره به سهم بالای بانوان از این طرح، بیان کرد: 83 درصد از بهرهمندان از مشاغل خانگی را بانوان تشکیل میدهند. در تلاش هستیم تا این نسبت در سال آینده متوازنتر شود و با توسعه مشاغل نوین، مردان بیشتری نیز به این حوزه ورود پیدا کنند.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی با اشاره به آمارهای ملی، افزود: در سال 1401، تعداد 14 هزار و 53 نفر در کشور مجوز مشاغل خانگی دریافت کردند که 91 درصد آنها تحت پوشش پشتیبانها قرار داشتهاند؛ افرادی که با تسلط بر زنجیره تأمین، توانایی حمایت از چندین شغل را دارند و از تسهیلات مناسب نیز بهرهمند میشوند.
سخایی با تأکید بر استقبال چشمگیر بانوان از این طرح، عنوان کرد: در سال گذشته، 80 درصد از ثبتنامکنندگان بانوان بودهاند. همچنین بیش از 1560 نوع شغل در قالب مشاغل خانگی تعریف شده که به فرصتهای متنوع اشتغالزایی منجر شده است.
وی همدان را یکی از استانهای فعال در حوزه مشاغل خانگی معرفی کرد و گفت: در سال 1402، تعداد 6هزار و 775 مجوز مشاغل خانگی در این استان صادر شده که منجر به ایجاد 1470 شغل شده است. همچنین 84 درصد از منابع حمایتی پیشبینیشده جذب شده که نشاندهنده عملکرد مطلوب استان است.
سخایی با قدردانی از همراهی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان و مجموعه همکاران وی، اظهار امیدواری کرد که با ادامه این روند، در سال 1404 بیش از 27 هزار نفر در استان از مزایای مشاغل خانگی بهرهمند شوند.
رئیس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی به برنامههای ملی در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: روز 22 اردیبهشتماه به عنوان روز ملی مشاغل خانگی در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است. نخستین رویداد ملی در این زمینه نیز با حضور بیش از دو هزار فعال، نمایندگان مجلس و نهادهای بینالمللی در تهران برگزار شد.
سخایی با بیان اهداف این رویداد، افزود: شبکهسازی ملی و منطقهای، تبادل تجربیات فعالان، شناسایی الگوهای موفق، آگاهیبخشی به جوانان جویای کار و تحقق شعار سال، از جمله مهمترین محورهای این رویداد بود. خوشبختانه یکی از برگزیدگان ملی در این حوزه نیز از استان همدان معرفی شده است.
وی با اشاره به چالشهای پیشروی توسعه مشاغل خانگی، خاطرنشان کرد: عدم آگاهی کافی در میان جوانان و زنان روستایی، مقررات پیچیده و ناهماهنگیهای بانکی از جمله موانعی است که نیازمند اصلاح و همافزایی جدی میان دستگاههاست.
سخایی در پایان مشاغل خانگی را فراتر از یک شغل ساده دانست و تأکید کرد: بسیاری از مشاغل خانگی ریشه در فرهنگ، هنر و تاریخ ایران دارند. حفظ این میراث فرهنگی مستلزم حمایت هوشمندانه و نگاه سرمایهمحور به این حوزه است.