صفحه 1 : همه دانا صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۱۰
تیر
۱۴۰۴

شماره
۵۹۲۵

امروز: ۱۰ (تیر) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Tuesday 2025 (Jul) 01

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه شهرستان: رئیس اتحادیه سفال و سرامیک لالجین اظهار کرد: نبود خاک رس مرغوب در سال‌های اخیر یکی از مهمترین مشکلات موجود سفالگران شهر لالجین معروف به شهرجهانی سفال بوده و خاک رس در حال برداشت مرغوبیت لازم را ندارد.
به گزارش هگمتانه، مهدی کشوری دلاور با بیان اینکه در حال حاضر پیگیر راه‌اندازی شرکت تعاونی هنرمندان لالجین هستیم و ثبت این تعاونی در هفته آینده اتفاق خواهد افتاد، افزود: با راه‌اندازی این تعاونی برداشت خاک مرغوب و نیز فرآوری گل مرغوب و برخی دیگر از موارد مشکلات سفالگران این شهر جهانی از جمله صادرات، تولید، اصلاح ساختار کوره‌های سفالگری و بسته‌بندی سفال را در قالب این شرکت تعاونی پیگیری خواهیم کرد.
کشوری دلاور با بیان اینکه سفالگران لالجین با مشکل کمبود خاک رس مرغوب مواجه هستند، تصریح کرد: با توجه به بی‌کیفیتی خاک رس و کمبود خاک رس مرغوب بسیاری از واحدهای سفالگری و نیز سفالگران لالجین تغییر شغل داده و کار سفالگری خود را تعطیل کرده و یا آن را محدود کرده‌اند که این امر تهدیدی جدی برای هنر جهانی شهر سفال لالجین خواهد بود.
وی افزود: مشکل کمبود خاک رس مرغوب و ارزش افزوده اندک موجب شده که بسیاری از هنرمندان سفال و سرامیک این شهر جهانی به ویژه جوانان شهر به سمت ریخته‌گری و نیز سفالگری صنعتی روی بیاورند که به طور قطع با چنین روندی در سال‌های نه چندان دور باید شاهد نابودی هنر سفالگری شهر جهانی سفال باشیم.
رئیس اتحادیه سفال و سرامیک لالجین گفت: با توجه به مسائل و چالش‌های پیش آمده بعضی از استاد کارهای صنایع دستی با تعطیلی واحد خود در برخی کارگاه‌ها به عنوان کارگر مشغول فعالیت شده‌اند که زنگ خطری برای ادامه حیات این هنر صنعت است.
کشوری دلاور با بیان اینکه با جدیت پیگیر رفع این مشکل سفالگران لالجینی هستیم، تصریح کرد: آمار دقیقی از میزان میانگین مصرف واحدهای سفالگری سطح این شهر وجود ندارد چرا که علاوه بر کارگاه‌های بزرگ سفال گری، تعداد زیادی واحدهای خانگی سفالگری نیز در قالب مشاغل خانگی در شهر لالجین فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه میزان مصرف خاک رس سفالگران لالجینی بسته به شرایط میزان تقاضا با آفت و خیز مواجه است، ادامه داد: بر اساس آمار موجود سال گذشته اتحادیه سفال و سرامیک لالجین و نیز بر اساس مجوزهای صادر شده میراث فرهنگی حدود 1317 واحد سفالگری بزرگ و کوچک و مشاغل خانگی در سطح شهر لالجین دارای فعالیت هستند.
فرماندار شهرستان بهار هم با اشاره به مشکل کمبود خاک رس سفالگران لالجین، گفت: درصدد حل مشکل تأمین خاک رس سفالگران لالجینی برای بلندمدت هستیم.
ابراهیم لشکری‌آزاد با بیان اینکه در بحث سفالگری شهرلالجین به عنوان شهر جهانی سفال اتفاقات خوبی افتاده است، افزود: سفالگران لالجین به سمت دانش‌بنیان کردن کارگاه‌ها و تولیدات جدید و نوین روی آورده‌اند و ظرفیت رقابتی بین آنان ایجاد شده‌ است.
وی با تأکید بر اینکه در تلاش هستیم تا مشکلات کمبود خاک و مشکل گاز را مرتفع کنیم، تصریح کرد: در شهرک صنعتی دو تعدادی از واحدها و کارگاه‌های شهرک سفال‌گران شامل هشت واحد کارگاه که دارای مشکل گاز هستند به زودی با پیگیری‌های انجام شده مشکل این واحدها مرتفع خواهد شد.
لشکری آزاد همچنین با اشاره به اهتمام ویژه استاندار همدان و نماینده مردم شهرستان بهار و کبودراهنگ و فرمانداری این شهرستان در رفع مشکلات سفالگران لالجینی، اظهار کرد: برای حل مشکل کمبود خاک رس سفالگران لالجین در کوتاه‌مدت و بلندمدت با جدیت در صدد رفع دغدغه این سفالگران هستیم.
وی ادامه داد: برای تأمین و حل مشکل کمبود خاک رس سفالگران لالجینی در برنامه بلندمدت حدود 13 هکتار زمین مرغوب با خاک مناسب سفالگری در روستای دستجرد در مجاورت شهر لالجین در نظر گرفته شده است.
لشکری آزاد با بیان اینکه مالک این زمین بخش خصوصی است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دنبال آن هستیم تا با دادن مجوز لازم به مالک این زمین به عنوان بخش خصوصی اقدام کنیم تا با مجوز لازم اجازه برداشت از خاک رس و فروش آن به سفالگران را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه با این اقدام مشکل خاک رس سفالگران لالجینی برای بلندمدت تأمین خواهد شد، افزود: مشکل کمبود خاک رس سفالگران لالجینی در کوتاه‌مدت نیز در حال مرتفع شدن است.
به نقل از ایسنا، امیدواریم با رفع مشکل کمبود خاک رس سفالگران لالجینی صدای چرخ‌های سفالگری این شهر جهانی هیچ گاه قطع نشده و همواره هنرصنعت سفال لالجین در دنیا خودنمایی کند و این هنر زیبای سرانگستان هنرمندانه استادکاران لالجینی را به رخ بکشد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: