صفحه 1 : شهرستان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : پزشکی و سلامت صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۱۴
مرداد
۱۴۰۴

شماره
۵۹۵۳

امروز: ۱۴ (مرداد) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Tuesday 2025 (Aug) 05

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه خبر*: رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان از بهره‌برداری از 81 پروژه کشاورزی با اعتبار 673 میلیارد تومان در هفته دولت در استان خبر داد.
به گزارش هگمتانه، رضا بهراملو پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری در سالن جلسات بخشداری گل‌تپه ضمن تبریک فرارسیدن هفته خبرنگار، از کاهش قابل توجه سطح اراضی آیش در استان خبر داد و گفت: بر اساس آخرین آمار، سطح اراضی زیر کشت یک میلیون و 144 هزار هکتار است که اراضی آیش از 300 هزار هکتار به 250 هزار هکتار کاهش یافته که نشان‌دهنده حرکت به سمت بهره‌وری بیشتر و استفاده بهینه از منابع است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان افزود: در حال حاضر، 495 واحد صنایع تبدیلی در استان فعال هستند و مجموعاً حدود 3 هزار واحد در این حوزه مجوز فعالیت دارند و این ظرفیت نقش مهمی در جلوگیری از خام‌فروشی و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی دارد.
وی با اشاره به اینکه 580 واحد گلخانه در استان فعال و 290 هکتار در حال بهره‌برداری است گفت: در حوزه صنایع تبدیلی 495 واحد داریم و 241 واحد نیز در دست بهره‌برداری است.
بهراملو با تأکید بر اینکه 2 هزار میلیارد تومان در حال دریافت تسهیلات حوزه گلخانه هستیم ادامه داد: با وجود تلاش‌ها اما سهمیه استان پاسخ‌گو نیست و ارتقای بهره‌وری مورد تأکید است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت 103 سردخانه در استان با ظرفیت 300 هزار تن بیان کرد: مولدسازی روستا مهم است و در حال حاضر تسهیلات 244 میلیارد ریال تعریف شده که ما آن را برای دامداری روستایی و عشایر در نظر گرفتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اینکه روستا بازار مورد تأکید است گفت: با وجود یک هزار و 70 روستا، در 215 روستا مشکل آب وجود دارد و مولدسازی‌ را در این روستاها مورد توجه قرار دادیم.
وی با بیان اینکه واگذاری برخی از اقدامات به مراکز غیر دولتی در دستور کار است افزود: کارهایی به شرکت‌ها و سازمان‌های مردم نهاد واگذار خواهد شد.
بهراملو عنوان کرد: در هفته دولت امسال، 81 پروژه در حوزه‌های زراعت، باغبانی، دام و طیور، صنایع کشاورزی و منابع طبیعی با مجموع اعتباری بالغ بر 673 میلیارد تومان به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی افزود: این پروژه‌ها موجب اشتغال مستقیم برای 397 نفر شده و صدها خانوار از منافع آن بهره‌مند خواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی پایدار در کشور گفت: دسترسی به غذای کافی، سالم و با کیفیت، هدف اساسی مجموعه بزرگ کشاورزی کشور است و با اقدامات منسجم و هماهنگ در سطح ملی، توانسته‌ایم ذخایر غذایی مطمئنی برای روزهای بحرانی فراهم کنیم و کشور ما حتی در روزهای سخت، دچار کمبود کالاهای اساسی نشد و این به دلیل برنامه‌ریزی دقیق و تأمین ذخایر راهبردی بوده است.
وی به کشت دوم و محصولات پر مصرف و وضعیت چاه‌های غیرمجاز اشاره کرد و افزود: دلیل اینکه می‌گویند کشت دوم انجام نشود چون آب بالایی مصرف می‌کند و تولید ما وابسته به آب است‌.
بهراملو خاطرنشان کرد: در راستای جلوگیری از کشت دوم، نصب کنتور جزو وظایف آب منطقه‌ای است و البته نمی‌گوییم مقصر این حوزه است اما باید اعتبارات تأمین و زیرساخت‌ها تهیه شود.
وی با اشاره به اینکه 50 سال صحبت از الگوی کشت است و طوری طراحی شده که آب کمتری مصرف شود اما مسأله اصلی اقتصاد است افزود: اقتصاد کشاورزی را نمی‌توان حذف کرد و باید در سطح کلان فکری به حال این موضوع شود و الگوی کشت جدای از فرهنگ‌سازی شرایط مالی مطلوب می‌طلبد.
خرید بیش از 350 هزار تن گندم در همدان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین در بازدید از سیلوی گندم خوشه طلایی شهرستان کبودراهنگ، از خرید بیش از 350 هزار تن گندم در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: با وجود خشک سالی و کاهش 40 درصدی بارندگی‌ها، ثبات نسبی در تولید گندم استان حفظ شده است.
بهراملو با بیان اینکه میزان خرید تضمینی گندم تاکنون از مرز 350 هزار تن گذشته است افزود: با وجود شرایط سخت اقلیمی، مبارزه بسیار مؤثری با آفت سن غلات، به‌ویژه در مزارع مادری انجام شد که نتیجه آن، افزایش قابل‌توجه کیفیت گندم و در نتیجه کیفیت نان استان است به طوری که امسال بیش از 475 هزار هکتار از مزارع گندم علیه سن غلات سم‌پاشی شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه فرایند خرید گندم در 55 مرکز خرید در حال انجام است خاطرنشان کرد: تا پایان هفته آینده کار خرید گندم به پایان خواهد رسید و برآورد می‌شود مجموع تولید گندم استان امسال بین 450 تا 500 هزار تن باشد.
بهراملو همچنین از پرداخت مطالبات گندم‌کاران استان ظرف 10 روز آینده خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان استان پیگیر پرداخت مطالبات هستند و سازمان برنامه و بودجه قول مساعد داده است.
گندم همدان به 8 استان کشور رسید
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان نیز از توزیع گندم همدان در 8 استان کشور خبر داد و گفت: تاکنون بیش از 352 هزار تن گندم در استان همدان خریداری شده است.
سید حسین خوانساری با اشاره به آغاز خرید تضمینی گندم از تاریخ 28 خردادماه امسال اظهار کرد: تا امروز بیش از 352 هزار تن گندم از 56 مرکز خرید دولتی، اتحادیه تعاونی روستایی و بخش خصوصی خریداری شده که ارزش آن بالغ بر 7 همت است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان ادامه داد: بابت این خریدها، مطالباتی از دولت برای پرداخت به کشاورزان داریم که با پیگیری‌های استاندار و نمایندگان مجلس، از روز یکشنبه مبلغ 80 میلیارد ریال تأمین و پرداخت شد و طبق وعده مسؤولان، مبالغ قابل توجهی نیز در هفته آینده پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه استان همدان علاوه بر تأمین نیاز داخلی، گندم مورد نیاز استان‌های تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و مازندران را نیز تأمین می‌کند عنوان کرد: از ابتدای تیرماه تاکنون، بیش از 153 هزار تن گندم در قالب 5 هزار و 500 محموله از طریق حمل و نقل جاده‌ای و ریلی ارسال شده است.
خوانساری خاطرنشان کرد: میزان گندم خریداری‌شده در کبودراهنگ و رزن 73 هزار تن، اسدآباد 48 هزار و 675 تن، نهاوند 4 هزار و553 تن، شهرستان همدان 21 هزار تن و بهار 20 هزار و 776 تن و ملایر 13 هزار و 294 تن بوده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر موجودی برنج در انبارها 3 هزار و 582 تن، روغن یک هزار و 600 تن، شکر 646 تن است و 2 هزار تن شکر دیگر در مسیر انتقال از خوزستان به همدان است که بخشی از آن تا هفته آینده تحویل خواهد شد.
مدیرکل غله همدان از ذخیره‌سازی 386 هزار تن گندم در انبارهای استان خبر داد و گفت: ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در استان تا یک میلیون تن است و نانوایی‌ها موظفند از آرد معمولی برای پخت نان مردم استفاده کنند و آرد ویژه‌ای نیز از تهران برای پخت نان اربعین زائران امام حسین(ع) تأمین شده است.
افزایش 70 درصدی صادرات محصولات دامی در همدان
مدیرکل دامپزشکی استان همدان هم از افزایش 70 درصدی صادرات محصولات دامی در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر کشتارگاه‌های سنتی استان به طور کامل حذف شده است.
امیرحسین نقی‌پور با اشاره به وضعیت مطلوب کشتارگاه‌های استان گفت: خوشبختانه در استان هیچ کشتارگاه سنتی دام وجود ندارد و تمام کشتارگاه‌ها صنعتی، مجهز به پیش‌سرد و دارای استانداردهای لازم هستند و در حال حاضر 6 کشتارگاه صنعتی دام در استان فعال است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در خصوص ارتقای ظرفیت کشتارگاه‌های طیور افزود: ظرفیت کشتار طیور که سه سال پیش حدود 8 هزار قطعه بود، امروز به 14 هزار قطعه رسیده که رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد به‌طوری که میزان خونابه در هر قطعه مرغ از 25 تا 30 گرم در سال 1402 به 15 گرم کاهش یافته و این یعنی حدود 65 درصد بهبود در کیفیت.
وی در بخش دیگر با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در زمینه کنترل بیماری‌ها گفت: در سال‌های گذشته، همدان یکی از استان‌های دارای بالاترین آمار تب مالت انسانی بود، اما خوشبختانه با تلاش‌های صورت‌گرفته، طی دو سال اخیر شاهد کاهش 60 درصدی این بیماری در جمعیت انسانی استان بوده‌ایم.
نقی‌پور ادامه داد: در حال حاضر هیچ موردی از آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در استان گزارش نشده و بیماری‌هایی که سایر استان‌ها با آن‌ها درگیر هستند، در همدان مهار شده‌اند.
وی با بیان اینکه در سال 1403 بیش از 43 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام شده گفت: این رقم در 15 سال گذشته بی‌سابقه بوده و نشان‌دهنده مدیریت مطلوب، سلامت واحدهای تولیدی و تأمین مناسب نهاده‌هاست؛ به نحوی که در چهار ماهه ابتدایی سال جاری نیز 14 میلیون و 670 هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شده است.
وی از صادرات 101 محموله دامی از استان همدان به کشورهایی مانند ویتنام، قرقیزستان، ایتالیا، پاکستان، روسیه، چین و عراق خبر داد و افزود: ارزش صادرات بیش از یک و نیم میلیون تُن بوده که نسبت به سال 1401 حدود 70 درصد افزایش داشته است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در ادامه گفت: در چهار ماه نخست سال، بیش از 40 هزار مورد بازدید و بازرسی از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام شده که طی آن 25 تن فرآورده غیرقابل مصرف از چرخه عرضه حذف و تعدادی از واحدهای متخلف پلمب و 93 مورد نیز به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: