صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۲۱
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۸۷

امروز: ۲۲ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Monday 2025 (May) 12

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: روز شنبه دومین مجمع شوراهای فرهنگ عمومی استان همدان برگزار و در آن مسایل کلان کشور اعلام و ارتقای دین‌داری، فرهنگ شهروندی، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی اولویت‌های شورای فرهنگ عمومی اعلام شد همچنین در این مجمع مطرح شد که 31 اردیبهشت به عنوان روز باباطاهر شاعر و عارف برجسته قرن پنجم پیشنهاد شده است.
به گزارش هگمتانه، مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در این مجمع گفت: 31 اردیبهشت به عنوان روز باباطاهر شاعر و عارف برجسته قرن پنجم در نشست شورای فرهنگی عمومی پیشنهاد شده و امیدواریم ثبت این روز در معرفی بهتر مشاهیر همدان مؤثر باشد.
ساسان ضیایی افزود: ثبت روز برای سه محصول گردو، سیر و انگور همدان در تقویم ملی پیشنهاد شده که در کارگروه تخصصی نام گذاری شورای فرهنگ عمومی در حال بررسی است.
مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: برش استانی وضعیت فرهنگی استان همدان رونمایی شده و ما هم به جدیت دنبال این هستیم که دغدغه‌های فرهنگی استان و پنج نظام مساله اصلی در استان همدان از قبیل تضعیف بنیان خانواده، کاهش جمعیت، کمرنگ شدن مشارکت‌های مردمی در فعالیت‌های فرهنگی و افزایش آسیب‌های اجتماعی و فضای مجازی در دستور کار قرار گیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور هم گفت: ایجاد نشاط اجتماعی و امیدآفرینی در جامعه با رویداد سازی در حوزه فرهنگ و هنر در اولویت مصوبات شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد.
قادر آشنا اظهار کرد: در سیاست‌گذاری‌های عرصه فرهنگ عمومی باید با توجه به آداب، نگرش ها، باورها و ارزش‌های دینی مردم و بومی سازی برنامه‌ها، برش استانی صورت گیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: فرهنگ عمومی بناست که پاسدار صداقت، امانت داری، وفای به عهد و تقویت بنیان خانواده باشد.
وی ادامه داد: در حوزه نخبگان و تولیدات کتاب وضعیت کشور مطلوب ارزیابی شده اما آنچه نیاز داریم حوزه فرهنگ عمومی است، ما در جامعه کتاب منتشر می کنیم اما کتاب‌خوان کم داریم.
آشنا با بیان اینکه سه موضوع به عنوان مسائل کلان کشور در حوزه فرهنگ عمومی براساس دغدغه و نگرانی‌ها شناسایی شده است،اظهار کرد: ارتقای دین‌داری، فرهنگ شهروندی، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مسائل مهمی است که در اولویت کاری این شورا قرار گرفته است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی ادامه داد: پنج جالش جدی نیز شناسایی شده که رفع آنها با همفکری و بهره گیری از ظرفیت نخبگان در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: پنج چالش جدی مانند ارتقای دین‌داری نوجوانان در استان‌ها در جلسه با نخبگان احصا شده و پیگیری آن در دستور کار قرار دارد که اجرای آن وابسته به تأیید برنامه‌های پیشنهادی توسط دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور است که برنامه‌ها باید درقالب تولید محتوا در حوزه‌های مختلف باشد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان هم گفت: بودجه‌های فرهنگی باید با نظارت و اولویت سنجی شورای فرهنگ عمومی هزینه شود.
آیت‌ا... حبیب الله شعبانی با بیان اینکه باید بررسی شود بودجه‌های اجتماعی و فرهنگی دستگاه‌ها کجا هزینه می‌شود اظهار کرد: از نظر بودجه کمبودی در استان همدان وجود ندارد اما در مدیریت بودجه با ضعف هایی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: براساس برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی باید بررسی شود که آیا ساخت مسجد در اولویت است یا هزینه برای تقویت بنیان خانواده که اگر اولویت سنجی نشود بودجه‌ها سلیقه ای خرج می‌شوند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: باید تمرکز و مدیریت فرهنگی برپایه دانش باشد و بودجه با اولویت هزینه شود.
آیت‌ا... شعبانی گفت: ممکن است فهم فرهنگی و قرار دادن اولویت در افراد متفاوت باشد و به همین سبب بخشی از بودجه‌ها هدر می‌ رود برهمین اساس شورای فرهنگ عمومی در هزینه کرد بودجه باید نظارت کند.
وی ادامه داد: قانون خوب و کار خوب اگر ابزارهای درستی برای اجرا نداشته باشد به ثمر نمی‌نشیند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با تأکید بر اینکه باید دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی فعال شود گفت: شورای فرهنگ عمومی باید دستگاه‌های حاکمیتی را پای کار بیاورد و نخبگان و افرادی که فهم فرهنگی دارند به کارگیری و بودجه‌های شورا باید در فضاهای عمومی به کارگیری شود.
وی در مورد اجرای کنسرت‌های موسیقی در چارچوب قانون اظهار کرد: کسی با نشاط اجتماعی مخالف نیست، برگزاری همه جشنواره‌ها قانون و ضابطه دارد، آنجایی که امام جمعه ای اعتراض می‌کند به دلیل اجرا نشدن قانون و رعایت نشدن مجوزها است.
استاندار همدان هم گفت: مدیریت بحران انرژی در کشور نیازمند تقویت فرهنگ عمومی در جامعه و به باور رسیدن برای مصرف صحیح است.
حمید ملانوری اظهار کرد: ناترازی انرژی و سوخت حاصل عدم توجه به مدیریت مصرف است زیرا مشکل تولید در کشور وجود ندارد و باید در حوزه فرهنگ عمومی وقت بگذاریم.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به هدف توسعه نیاز به امیدآفرینی داریم ادامه داد: باید جوانان به آینده امیدوار باشند تا در جامعه نقش آفرینی کنند و اگر در جامعه امیدآفرینی نباشد نقش آفرینی هم نیست و برای رشد همه جانبه مانند صنعت، معدن، سلامت و مسکن باید امیدآفرینی را تقویت کرد.
استاندار همدان با تأکید بر توجه به اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی همراه با خلاقیت و نوآوری،گفت: در خیلی از موضوعات ما روایتگر خوبی نیستیم، ابتکار عمل نداریم و به موقع حضور پیدا نمی‌کنیم که همین مساله موجب می‌شود فرهنگ بیگانه ورود پیدا کند و از ما جلوتر باشد.
ملانوری ادامه داد: کاهش آسیب‌های اجتماعی وابسته به حوزه اشتغال و اقتصاد است، در این حوزه جزیره ای عمل کردن نتیجه بخش نیست.
استاندار همدان همچنین گفت: برش استانی سند فرهنگی نیاز به ویرایش و اصلاحات دارد تا برای آن اعتبار مورد نیاز تخصیص یابد.
ملانوری، تقویت فرهنگ را در گرو سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دانست و اظهار کرد: در جنگ فرهنگی دشمن اگر ورود به موقع پیدا نکنیم شاهد جذب جوانان به سمت جبهه فرهنگی مقابل خواهیم بود.
به نقل از ایرنا، سید محمدرضا جوادی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان همدان نیز در این نشست با بیان اینکه سال گذشته 54 نشست فرهنگ عمومی در استان و شهرستان‌ها برگزار شد، افزود: امیدواریم با همکاری مدیران و دستگاه‌های عضو این شورا در اجرای مصوبات و پیشبرد هرچه بهتر اهداف بالادستی در حوزه فرهنگ موفق عمل کنیم.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: