صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۲۱
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۸۷

امروز: ۲۲ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Monday 2025 (May) 12

عناوین صفحه

هگمتانه، گروه خبر همدان: رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر همدان از نهایی شدن بودجه 5.6 همتی شهرداری برای سال 1404 خبر داد و گفت: این بودجه بر پایه برنامه عملیاتی پنج‌ساله و در راستای چشم‌انداز 20 ساله شهر تدوین شده و با رویکردهایی چون توسعه حمل‌ونقل عمومی، مکانیزه‌سازی خدمات شهری، ارتقا زیرساخت‌ها، حمایت از انرژی‌های پاک و افزایش مشارکت بخش خصوصی به تصویب رسیده است.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، اکبر کاووسی‌امید روز گذشته در نشست خبری در شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به رویکردهای بودجه سال 1404 شهرداری، اظهار کرد: بودجه 1404 بر اساس برنامه عملیاتی پنج‌ساله اول و در راستای تحقق چشم‌انداز 20 ساله شهر همدان تهیه شده است.
وی با اشاره به مشارکت نخبگان و کارشناسان دانشگاهی در تدوین این برنامه افزود: پس از بررسی اولیه، اشکالات موجود به شهرداری منتقل شد تا با اصلاحات مشاور دانشگاهی مجدداً ارائه شود.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه ملاک بررسی بودجه ارسالی شهرداری، دستورالعمل وزارت کشور و همچنین سیاست‌های شورا بوده است خاطرنشان کرد: 15 محور اصلی سیاست‌های ما در بودجه 1404 شهرداری همدان لحاظ شده است.
وی در تشریح این سیاست‌ها گفت: برخی از مهم‌ترین آن‌ها هوشمندسازی خدمات شهری، افزایش شفافیت و تسهیل فرآیندها در بخش‌های مختلف مدیریت شهری، افزایش سهم سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌ها و منابع درآمدی، ارتقا کیفیت زیرساخت‌های شهری با تأکید بر معماری ایرانی-اسلامی و مقاوم‌سازی در برابر حوادث طبیعی، توجه ویژه به گام دوم انقلاب اسلامی و مردمی‌سازی فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و عدالت شهری در توزیع منابع به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار و بافت‌های فرسوده بوده است.
کاووسی‌امید استفاده از فناوری‌های نوین، برقراری انضباط مالی و آموزش نیروی انسانی و توسعه حمل‌ونقل عمومی و مدیریت ترافیک شهری را جزو سیاست‌ها عنوان کرد و افزود: حفظ و گسترش فضای سبز، مکانیزه‌سازی خدمات نگهداری آن و حفاظت از محیط زیست و اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام شهری و ساماندهی ورودی‌های شهر همدان نیز مدنظر است.
وی با اشاره به تصویب بودجه 5.6 همت (5 هزار و 681 میلیارد تومان) شهرداری همدان برای سال 1404 که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است تأکید کرد: این بودجه پس از بررسی‌های دقیق در کمیسیون و با نظر اعضای شورا و تعامل با شهرداری همدان اصلاح شده و بخش عمده‌ای از سیاست‌های شورای اسلامی شهر در آن لحاظ شده است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر همدان عنوان کرد: درآمدهای شهرداری عمدتاً شامل سه بخش اصلی درآمدهای عمومی 3.6 همت، فروش و تفکیک املاک 1.7 همت و وام و اوراق مشارکت 310 میلیارد تومان است.
وی با اشاره به توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی اظهار کرد: در سال 1403، 40 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اضافه شد و 50 درصد هزینه آن از محل فروش اوراق تأمین شد و در مجموع 52 دستگاه اتوبوس در دوره فعلی شورا خریداری شده است.
کاووسی امید با بیان اینکه از مجموع بودجه امسال، 2.4 همت به هزینه‌های جاری مانند حقوق کارکنان و نگهداری شهر تعلق دارد ادامه داد: 2.7 همت به پروژه‌های عمرانی اختصاص یافته است که اولویت اول عمرانی، حمل‌ونقل و ترافیک شهری با 1.5 همت است و توسعه فناوری اطلاعات، گردشگری و سرمایه‌گذاری نیز با بودجه‌ای بالغ بر 354 میلیارد تومان مورد توجه قرار گرفته‌اند.
وی با اشاره به اجرای پروژه‌های مهم نظیر ساماندهی پیاده راه‌های بوعلی و امام(ره)، محوطه‌سازی گنجنامه و تقویت زیرساخت‌های گردشگری در این دوره از شورا گفت: هدف نهایی، دستیابی به درآمد پایدار از محل صنعت پاک گردشگری و ارزش افزوده است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه تمرکز بودجه سال 1404 بر مکانیزه‌سازی رفت‌وروب و آبیاری فضای سبز است تا با کاهش هزینه‌های جاری، منابع بیشتری برای توسعه عمرانی شهر آزاد شود افزود: همچنین 342 میلیارد تومان برای تسویه بدهی‌های قطعی شهرداری در نظر گرفته شده است.
وی بر لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌ها و حرکت به‌سمت مدیریت نوین شهری تأکید کرد و گفت: کارگران شهرداری سرمایه‌های زحمتکش این مجموعه هستند و باید با ابزارهای نوین، بار کار آن‌ها را کاهش داد.
کاووسی امید با بیان اینکه اولویت ما توجه به محیط زیست و خدمات شهری بوده که 349 میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته است عنوان کرد: کاهش هزینه‌های جاری از طریق فرهنگ‌سازی در تفکیک زباله از مبدا مورد تأکید است. برای سال 1404 رقمی در حدود 500 میلیارد تومان برای رفت و روب شهری در نظر گرفته شده است و اگر شهروندان با تفکیک زباله‌های خشک و تر همکاری کنند، می‌توان تا 40 درصد این هزینه را کاهش داد.

کاهش 40 درصدی هزینه رفت و روب هزینه ساخت یک پل است
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اجرای آزمونه طرح تفکیک زباله در کوی شهید مدرس تا نیمه اول سال، از همکاری شهرداری، شورای اسلامی شهر و شهروندان برای اجرای سراسری این برنامه در همدان خبر داد و افزود: در صورت موفقیت طرح، امکان جمع‌آوری زباله یک روز در میان فراهم می‌شود؛ کاهش 40 درصدی هزینه رفت و روب هزینه ساخت یک پل خواهد بود.
وی از برگزاری جلساتی در مدارس برای آموزش خانواده‌ها در سال 1403 خبر داد و خواستار شکل‌گیری جریان آموزش شهروندی در شهر شد.
کاووسی امید تأکید کرد: برای آموزش شهروندی در سال 1404، 28 میلیارد تومان بودجه پیش‌بینی شده که باید به‌طور کامل صرف آموزش تفکیک زباله از مبدا و سایر موضوعات فرهنگی شود.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر همدان از پیش‌بینی‌های ویژه در بودجه سال 1404 برای توسعه درآمدهای پایدار، حمایت از طرح‌های فرهنگی اجتماعی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده بهینه از زیرساخت‌ها و رعایت قوانین حمل‌ونقل گفت: یکی از اولویت‌های ما طی امسال، مقابله با آسیب‌های اجتماعی و اجرای برنامه‌های فرهنگی با محوریت نوجوانان و جوانان است و در همین راستا، طرح "طراوت" با اعتبار یک میلیارد تومان برای فعالیت‌های فرهنگی در محلات با محوریت مساجد در نظر گرفته شده است.

300 میلیارد تومان مطالبات شهرداری از شهروندان
کاووسی‌امید با تأکید بر لزوم تحقق درآمدهای پایدار شهری، افزود: عوارض نوسازی و بهای خدمات شهری نقش کلیدی در درآمدهای شهرداری دارند و با وجود افزایش مشارکت مردمی، هنوز حدود 300 میلیارد تومان مطالبات شهرداری از شهروندانی باقی مانده که در سال‌های گذشته این هزینه‌ها را پرداخت نکرده‌اند.
وی همچنین به جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر با جذب سرمایه‌گذاری خارجی بالغ بر 15 هزار میلیارد تومان، پروژه‌هایی مانند سرزمین موج‌های آبی و پروژه‌های مختلف در حوزه گردشگری و خدمات شهری آغاز شده‌اند و همچنین واگذاری زمین‌های متعلق به شهرداری در نقاط مختلف شهر برای اجرای پروژه‌های اقتصادی در دستور کار قرار دارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه تکلیف کردیم مثلا مالکیت بازار طلا را بفروشیم و کاروان سرای گندمی که تخریب می‌شود را خریداری کنیم گفت: موضوع سرمایه‌گذاری را به عنوان مقوله مهم در حوزه درآمدهای پایدار مورد تأکید داریم که اتفاق بیفتد.
وی از برنامه شهرداری برای استفاده از انرژی‌های پاک خبر داد و در ادامه خواستار همراهی شهروندان در پرداخت عوارض و مشارکت در مدیریت شهری شد و تأکید کرد: توسعه پایدار همدان نیازمند همکاری شهروندان، جذب سرمایه‌گذاری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی شهر است.

پیگیری تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و ساماندهی زباله‌گردان در همدان
کاووسی‌امید در پاسخ به اظهارات خبرنگاری مبنی بر اینکه تفکیک زباله نیاز به زیرساخت دارد و برای نمونه باید سطل‌های زباله تعبیه شود گفت: فرهنگ‌سازی در حوزه مدیریت پسماند از ضرورت‌های شهری است و باید با ایجاد تفکیک زباله خشک و تر در سطل‌های زباله، گامی مؤثر در این مسیر برداشته شود.
وی با تأکید بر اینکه این طرح ابتدا در کوی شهید مدرس توسط شرکت بهروب اجرایی و سطل‌های تفکیک زباله بدین منظور تعبیه خواهد شد افزود: تاکنون 250 نفر از زباله‌گردان‌ شناسایی شده‌اند و شرکت بهروب نیز به دنبال ساماندهی این افراد بوده تا زباله‌گردی در همدان هم جمع‌آوری شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: این اقدامات علاوه بر جنبه‌های اجتماعی، تأثیر مستقیمی در زیباسازی شهر دارد.
وی گفت: پروژه آقاجانی بیگ دوره‌های قبل شروع شده اما ما در این دوره به طور ویژه آن را در اولویت گذاشتیم که هیچ دوره‌ای اینطور نبوده است.
کاووسی با تأکید بر اینکه تقریبا 5 درصد کار پارکینگ آقاجانی بیگ باقی مانده است ادامه داد: در این پروژه جابه‌جایی بودجه را با خرید اتوبوس‌ها انجام دادیم، چرا که مصلحت شهر بر این بود نقدینگی را در خرید اتوبوس‌ها قرار دهیم تا 160 میلیارد تومان در بخش شهری و در مجموع با اختصاص بودجه دولت، 260 میلیارد تومان به نفع مردم باشد.
وی اضافه کرد: اگر پرداخت انجام نمی‌شد، اتوبوس‌هایی که به قیمت 8.5 میلیارد تومان خریداری شده بودند، به قیمت 12 میلیارد تومان می‌رسیدند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر همدان ضمن قدردانی از استاندار همدان و حمایت‌های دولت، خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری نیروی انتظامی و نمایندگان مجلس، 200 میلیارد تومان دیگر نیز در حوزه هوشمندسازی هزینه شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم درباره میدان میوه و تره‌بار با شرکت شهرک‌ها به توافق نهایی برسیم گفت: در خصوص پروژه میدان میوه و تره‌بار قبلی شهرداری تعاریف اقتصادی جدید داریم و ایجاد قطب اقتصادی همدان با توجه به وجود راه آهن مدنظر است.
کاووسی امید با اشاره به اینکه سهم شهرداری را از تله‌کابین از دوره پنجم پیگیر هستیم تا حق شهروندان را از این حوزه مشخص کنیم عنوان کرد: موضوع آن مفصل است اما شهردار به شورا وعده کرده که حق و حقوق شهرداری را مشخص کنند و امیدواریم تا دو ماه آینده انجام شود.
وی با بیان اینکه شرکت عمران مسکن هم متوقف است که باید تعیین تکلیف شود تأکید کرد: آن شرکت هم می‌تواند بازوی قوی برای شهر همدان باشد؛ همچنین به دنبال این هستیم شرکت سیمان را فعال کنیم که سرمایه‌گذارانی پای کار آمده‌اند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر همدان در پایان سخنان خود، با تقدیر از همراهی رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی شفاف و صادقانه، خواستار انتقال دقیق و مسؤولانه این سیاست‌ها به شهروندان شد و افزود: شفافیت و مشارکت مردم در اجرای برنامه‌ها از الزامات توسعه پایدار شهری است و شورا بر تحقق این هدف تأکید دارد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: