۳۰
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۹۴
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه شهرستان: صنعت پرورش و تکثیر زالو امروزه به عنوان یک فعالیت تجاری و اقتصادی بالقوه، مورد توجه بسیاری قرار گرفته و بهدلیل نیاز رو به افزایش به زالوها در صنعت پزشکی و نیز کاربردهای دیگر، ظرفیت سودآوری بالایی دارد که در همدان نیز این صنعت ایجاد شده و محصول آن به ترکیه نیز صادر میشود.
به گزارش هگمتانه، استان همدان هم یکی از جمله استانهایی بوده که در سالهای اخیر نسبت به پرورش زالو معروف به «جراح کوچک» در قالب مشاغل خانگی و نیز کارگاهها و واحدهای بزرگ مجوز دار اقدام داشته است.
در حال حاضر یکی از بزرگترین واحدهای پرورش و تکثیر زالوی طبی کشور در استان همدان در حال احداث بوده که بهطور قطع راهاندازی این واحد بزرگ از نقش مؤثری در پرورش و تکثیر این موجود مفید و صادرات و ارزش افزوده دو چندان برای کشور و استان برخوردار خواهد بود.
تولید و تکثیر سالیانه 500 هزار نخ زالوی طبی در همدان
محمد کرم مرادی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان از تولید و تکثیر سالیانه 500 هزار نخ زالوی طبی در واحدهای پرورش زالو این این استان خبر داد گفت: در استان همدان سه واحد مجوز دار پرورش و تکثیر زالوی طبی با تولید 500 هزار نخ فعال است.
وی با بیان اینکه این واحدهای پرورش زالو در روستای «سیاه کمر» و «علاقبندیان» همدان واقع شدهاند، تصریح کرد: علاوه بر این سه واحد فوق، در حال حاضر بزرگترین واحد پرورش زالوی کشور در اراضی شهر جورقان با ظرفیت یک میلیون و 80 هزار قطعه در حال احداث بوده که افتتاح این واحد از نقش مؤثری در افزایش تولید و تکثیر زالوی طبی این استان و حتی کشور برخوردار خواهد بود.
مرادی با اشاره به اینکه مجوزهای لازم این واحد اخذ شده و مالک و بهرهبردار این پروژه در حال احداث پروژه است، گفت: علاوه بر این موارد، تعدادی واحد پرورش و تکثیر زالو نیز بهصورت خانگی و فاقد مجوز در استان دارای فعالیت هستند.
وی با اشاره به تولید سالیانه 500 هزار نخ زالوی طبی در استان همدان، خاطرنشان کرد: در نقشه راهی که برای استان همدان در زمینه پرورش و تولید و تکثیر زالو در نظر گرفته شده باید میزان تولید زالو در سال 1410 به بیش از دو میلیون قطعه افزایش پیدا کند.
مرادی با بیان اینکه در حال حاضر تولیدات زالوی واحدهای موجود در استان برای مصارف طبی مورد استفاده قرار میگیرد، ادامه داد: زالوی طبی تولید شده استان همدان معمولا به سایر استانها از جمله تهران، اصفهان ارسال میشود ضمن اینکه بهصورت غیرمستقیم نیز زالوی طبی استان همدان به کشور ترکیه نیز صادرات دارد.
وی یادآور شد: به دنبال آن هستیم که زالوی پرورشی این واحدها، فرآوری و از آن علاوه بر مصارف طب سنتی در تهیه مواد آرایشی و پماد نیز سایر موارد مورد استفاده قرار گیرد.
مرادی با اشاره به اینکه اگر در پرورش زالو تنها بخواهیم به طب سنتی اکتفا کنیم مطمئنأ با ایجاد واحدهای جدید، واحدهای قدیمی بازار خود را از دست میدهند، بیان کرد: برای افزایش واحدهای پرورش و تکثیر زالو فراهم کردن زیرساختهای این فعالیت جدید ضرورت دارد و باید برای پرورش زالو زیرساختهای فرآوری را نیز ایجاد کنیم.
اشتغال زایی 50 نفری برای تولید و پرورش زالو
امین زارعی، یک فعال در زمینه پرورش زالو در استان همدان اظهار کرد: معمولا مجوزهایی که در رابطه با واحدهای پرورش و تکثیر زالو به متقاضیان داده میشود از یک جهت خوب و از طرفی زیادهروی است.
وی با بیان اینکه حدود 9 سال در زمینه پرورش و تکثیر زالو فعال هستم، افزود: در حال حاضر بزرگترین واحد پرورش زالوی کشور را با ظرفیت یک میلیون و 80 نخ زالوی مولد به مساحت 5000 مترمربع در اراضی جورقان در دست احداث و ساخت دارم که این طرح دارای 50 درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی با بیان اینکه برای اتمام و تکمیل این طرح به اعتباری افزونبر 12 میلیارد تومان نیاز خواهد بود، خاطرنشان کرد: بدون احتساب زمین طرح، از سال گذشته تاکنون افزونبر 6 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه صرف شده است.
زارعی با اشاره به اینکه برای اتمام این طرح نیاز به استفاده از تسهیلات بانکی خواهد بود، یادآور شد: بهرهبرداری این طرح از نقش مؤثری در تأمین زالوی مورد نیاز کشور برخوردار خواهد بود ضمن اینکه افتتاح این طرح برای بیش از 50 نفر اشتغال به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بازاریابی لازم از کشورهای مختلف برای تولید زالوی این طرح از هماکنون انجام گرفته و از کشورهای مختلفی چون روسیه، آذربایجان، عراق برای صادرات تولید و تکثیر زالوی این واحد دارای مشتری هستیم، اظهار کرد: 50 درصد این طرح برای تکمیل صد درصدی نیازمند تسهیلات بانکی 10 تا 12 میلیاردی است.
زارعی با اشاره به اینکه این طرح بزرگترین کارگاه پرورش زالو مورد استقبال شیلات کشور قرار گرفته است، تصریح کرد: این پروژه حداقل تولید سالیانه یک تُن زالو خواهد داشت ضمن اینکه پیگیر اخذ سیب سبز طرح برای آنزیمگیری نیز هستیم.
این تولید کننده زالوی طبی در همدان گفت: در حال حاضر توسط جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات بانکی پنج میلیاردی به این طرح در قسمت مشاغل روستایی موافقت شده اما طرح ما به طرح مشاغل خانگی نمیخورد، چرا که طرح ما در اراضی جورقان واقع شده و جزء طرح جهاد محسوب میشود.
به نقل از ایسنا، وی افزود: از طرفی این تسهیلات موافقت شده در حوزه مشاغل خانگی برای این طرح تسهیلات بسیار سختی بوده و به ازای 200 میلیون تومان باید یک نفر را بیمه کرد که با این تسهیلات، بیمه 25 نفر برای ما بسیار دشوار خواهد بود چرا که حریف تورم نیستیم.