صفحه 1 : فرهنگی صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : گردشگری صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : پزشکی و سلامت صفحه 8 : فرهنگی

۲۲
آذر
۱۴۰۴

شماره
۶۰۵۷

امروز: ۲۲ (آذر) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Saturday 2025 (Dec) 13

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر*: مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان از انعقاد تفاهم‌نامه با معاونت تحقیقات و فناوری علوم پزشکی در راستای حمایت از پژوهش‌ها و تحقیقات در حوزه صنعت آرد و نان خبر داد.
به گزارش هگمتانه، ظهر چهارشنبه جمعی از اساتید و دانشجویان رشته بهداشت تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان به مناسبت روز دانشجو از سیلوی گندم کوریجان و کارخانه آرد ممتاز بازدید کردند و با مراحل جمع‌آوری، ذخیره‌سازی و تولید آرد در استان آشنا شدند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان ضمن تبریک روز دانشجو اظهار کرد: قشر دانشجو با فکر و ایده‌های نو می‌تواند در همکاری با دستگاه‌های دولتی نقش مؤثری در پیشبرد طرح‌های تخصصی و ارتقای عملکرد حوزه‌های مختلف داشته باشد.
سید حسین خوانساری با اشاره به وظایف اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان افزود: تأمین کالاهای اساسی از جمله گندم، آرد، برنج و روغن بر عهده این اداره‌کل است و سال گذشته 706 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و وجه آن به مبلغ 12 هزار و 634 هزار میلیارد تومان پرداخت شد.
وی عنوان کرد: امسال با وجود شرایط اقلیمی، میزان خرید گندم به 376 هزار تن رسید.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با بیان اینکه همدان به‌عنوان یکی از استان‌های پیشرو در ذخیره‌سازی گندم شناخته می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر تأمین نیاز 210 تا 220 هزار تنی مصرف استان، به‌صورت ریلی و جاده‌ای به 11 استان کشور نیز گندم ارسال می‌کنیم.
وی با اشاره به ذخایر مناسب کالاهای اساسی گفت: انبارهای استان در حوزه برنج و سایر اقلام ضروری در وضعیت مطلوب قرار دارد و برای شرایط بحرانی مانند زلزله یا جنگ نیز پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است.
خوانساری در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های استان برای راه‌اندازی خط ریلی متصل به سیلوی شهید خلعتبری(کوریجان) اشاره کرد و افزود: با تکمیل این مسیر پنج کیلومتری، امکان انتقال گندم وارداتی از بنادر به‌صورت مستقیم فراهم شده و کمک قابل توجهی به سرعت و کاهش هزینه‌ها خواهد کرد.
وی با تأکید بر اهمیت سلامت نان مصرفی مردم، از اجرای طرح «نان کامل» در استان خبر داد و گفت: در یک سال و نیم اخیر تولید آرد با سبوس کامل را آغاز کردیم؛ این نان برای بیماران دیابتی و افراد دارای مشکلات قلبی بسیار مفید است و در صورت گسترش آن در یک هزار و 845 واحد نانوایی استان، می‌توانیم 20 تا 30 درصد از سرانه مصرف دارو را بکاهیم و به ارتقای سلامت جامعه کمک کنیم.
رقم بالایی برای یارانه آرد پرداخت می‌شود
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حجم بالای یارانه اختصاص‌یافته به بخش آرد اظهار کرد: رقم بالایی سوبسید آرد پرداخت می‌کنیم؛ در حالی که اگر این مبلغ به‌صورت مستقیم و هدفمند به مردم بازگردد، قطعاً اثربخشی بالاتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ترویج مصرف نان کامل یکی از اولویت‌های مهم سلامت غذایی در استان است، گفت: پیشنهاد داده‌ام که در دانشگاه‌های استان، مصرف نان کامل به یک سیاست ثابت تبدیل شود و برای این موضوع با رئیس دانشگاه بدعلی‌سینا گفت‌وگوهایی انجام شده و امیدواریم با رفع موانع پیمانکاری در واحدهای تغذیه دانشگاه، بتوانیم عرضه نان کامل را در این مجموعه‌ها عملیاتی کنیم.
ضرورت ترویج نان کامل در دانشگاه‌‌ها
خوانساری با اشاره به تجربه موفق برخی نانوایی‌های شهر در فروش نان سبوس‌دار افزود: در روزهای نخست استقبال کمی از نان کامل صورت می‌گرفت اما اکنون بسیاری از نانوایی‌ها تا ساعات پایانی شب نیز متقاضی دارند و مردم به‌خاطر اثرات مثبت آن بر سلامت، به‌صورت جدی از این نان استفاده می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: نان سفید معمولی دو ساعت پس از مصرف فرد را دوباره گرسنه می‌کند، اما نان کامل با سبوس طبیعی می‌تواند 6 تا 7 ساعت احساس سیری ایجاد کند و به‌طور قابل توجهی در سلامت عمومی، کنترل قند خون و کاهش بیماری‌ها مؤثر است.
مدیرکل غله همدان درباره ویژگی‌های نان کامل در بخش دیگری از سخنانش به تجربه افزایش ناگهانی تقاضا در زمان بحران‌ها اشاره کرد و گفت: در شرایط بحرانی مانند جنگ 12 روزه، مردم به‌طور هیجانی اقدام به خرید آرد و نان می‌کنند؛ ما در یکی از موارد شاهد بودیم که یک خانواده ده‌ها بسته آرد خریداری کرده بود و همین رفتارها موجب ایجاد فشار کاذب بر شبکه تأمین می‌شود در حالی که استان هیچ‌گونه کمبود آرد و نان نداشته و ندارد.
وی افزود: در شرایط بحرانی جنگ 12 روزه با اسرائیل، نیروهای ما از صبح تا نیمه‌شب فعالیت کردند و پس از تهیه و بسته‌بندی، آرد مورد نیاز را به‌طور کامل در فروشگاه‌ها توزیع کردند تا مردم با هیچ کمبودی مواجه نشوند.
خوانساری ابراز امیدواری کرد که بازدید انجام‌شده برای دانشجویان و اساتید تغذیه مفید بوده باشد و آنان با آگاهی بیشتر نسبت به اهمیت نان کامل و فرآیند تأمین گندم و آرد، در مسیر ارتقای سلامت جامعه نقش‌آفرین باشند.
در پایان این بازدید، دانشجویان ضمن آشنایی با مراحل آزمایش، سنجش کیفیت و فرآوری گندم، از امکانات سیلو و کارخانه آرد ممتاز نیز بازدید کردند.
گفتنی است که در پایان این مراسم دکتر وحیدی‌نیا؛ استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان از انعقاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه و اداره غله در راستای حمایت از پژوهش و ارائه پایانه‌هایی در صنعت آرد و نان خبر داد.
خوانساری؛ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان و خسروزاده؛ مدیر کارخانه آرد ممتاز نیز قول اعطای جوایز به برگزیدگان این پژوهش‌ها را دادند.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: